michcio88 Opublikowano 8 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 No walsnie model RWD - 5 by Skazoo ukonczony w ok 97 % a tu nagle pojawiaja sie problemy z aparatura :/ napisze co mam nadajnik : 4 kanaly ( pratkycznie nowy http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=135 od tego modelu ) odbiornik Jeti rex 5 mpd kompel kwarcow 66 kanal no i oczywiscie regulator z silnikeim, pakiecik i serwa :] teraz co sie dzieje : podlanczam wszystko i serwo od steru wysokosci przesuwa sie w jednym kierunku i tyle zadnej innej reakcji :/ odlanczam pakiet, podlanczam go ponownie i serwo znowu przesowa sie w te sama strone i tak za kazdym razem :/ zadnej innej rakcji :/ pytanie : co jest ? :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 8 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 moze masz zle ustawione center w aparaturze??i odczytuje ze serwo ma tak pozycje wyjsciowa i tak je ustawia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 8 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 moze masz zle ustawione center w aparaturze??i odczytuje ze serwo ma tak pozycje wyjsciowa i tak je ustawia... Przecież aparatura od tego zestawu nie ma żadnych center. Po za tym jak może być źle ustawione center aby wywoływać taką reakcję? Marcinie trochę kupy się to nie trzyma. teraz co sie dzieje : podlanczam wszystko i serwo od steru wysokosci przesuwa sie w jednym kierunku i tyle zadnej innej reakcj Generalnie to normalna reakcja podczas podłączania zasilania do odbiornika przy wyłączonej aparaturze. U ciebie akurat serwo kierunku drgnie ale mogą i drgnąć (delikatnie w jednym kierunku) każde inne serwo (chyba brak reguły). Załączając i wyłączając zasilanie w ten sposób kierunek wędrować będzie Ci coraz dalej Najprawdopodobniej brak jest połączenia radiowego pomiędzy aparaturą a odbiornikiem. - masz oryginalny odbiornik z zestawu? Jeśli tak przetestuj. - testuj z zasilaniem i tylko z jednym serwem - jakiej firmy masz kwarce? (zdarzały się przypadki odmowy współpracy odbiorników REX 5 z kwarcami innych producentów) - czy w innym układzie (ta aparatura+dokładnie te same kwarce+ten odbiornik) kiedyś Ci działało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 8 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 Kwarca mam firmi jeti wiec racej to nei od tego zalezy ( w nadajniku taki jak mi dali , czyli zwykly kwarc 66 kanal ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 8 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 =] widze ze lepiej usunac post niz przyznac sie do bledu :] warto nieraz przeczytac o czym ludzie pisza zanim sie powie ze nie pisza na temat :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 11 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 Jest minimalna poprawa :] teraz serwa dzialaja dobrze ale nieraz jak wychyle je w jedna strone to wracaja powoli a nieraz jest dobrze . Notomiast mam problem z silnikiem dodaje gazu i silnik drga ( troche do prozdu i sie wraca ) kiedys jak podlanczalem to dzialal dobrze. Co moze byc przyczyna nie dzialajacego silnika ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 11 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 Jaki masz pakiet i czy jest dobrze naładowany? Sprawdzałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 11 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 Naladowany dobrze a jest to pakiet firmy SHARK 9,6V NiMH 1100 mAh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 13 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Wiec jakeis propozycje co moze byc przyczyna nie dzialania silnika w sposob wlasciwy ?? ( na poczatku dzialal dobrze ) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Michcio !! Jak ktoś bedzie wiedział co mogło sie stać to ci powie ale tak na odgległośc to ciężko powiedzieć . I istnieje taka funkcja jak edytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Chętnie być się dołączył do tematu ale jak widzę kilka postów jeden pod drugim to aż nie chce mi się tego wszystkiego czytać "na raty" !! napisz w jednym poście o co chodzi... i używaj przycisku EDYCJA :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 13 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 czhomik watpie czy jezeli bym edytowal i post nie poszedl by na sama gore czy ktos by do niego zajrzal keidy edytowalem z 4 razy i dopieor po napisaniu nowego postu ktos odpowiedzial wiec stanowczo lepeij napisac nowy post zeby zostal zauwazony :] to tak na przyszlosc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Uwierz, jeżeli napiszesz jeden a porządny post to napewno będzie wiele odpowiedzi i nawet za jakiś czas ktoś do niego wróci !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 michcio88, ale nie dasz sobie powiedzieć, ze lepiej sie czyta jeden a dobry post(nawet cholernie długi), niz takie gdzie uzytkownik ma "czerwony pasek" i odechciewa sie czytać kolejnych jego dubli... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 13 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 ErAsSo no wiem ale naprawde keidys edytowalem z 3-4 razy i nikto nie odpowaidal a dopiero jak napisalem nowego posta ktos odpowiedzial Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 ok, ktoś odpowiadał, ale jestem wręcz przekonany, większość postów było treści "używaj opcji edytuj", a czasem "popraw błędy ort". ps. do moderacji, czy edycja ostatniego posta w temacie powoduje "podświetlenie" go jako nowo napisanego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 14 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 ps. do moderacji, czy edycja ostatniego posta w temacie powoduje "podświetlenie" go jako nowo napisanego? Nie... ErAsSo no wiem ale naprawde keidys edytowalem z 3-4 razy i nikto nie odpowaidal a dopiero jak napisalem nowego posta ktos odpowiedzial Ale.... Klikasz na "Cytuj" kopiujesz wszystko, cofasz się, usuwasz swojego posta, klikasz "odpowiedź", wklejasz, dopisujesz co chcesz i masz ładny odświeżony, wyedytowany post. ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 14 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 oki skorzystam nie hce zasmiecac forum no to wracajac do sedna postu co z moja aparatura / silnikiem ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejktm Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 Witam Miałem podobny przypadek z aparaturą od SKY LADY, zestaw fabryczny działał poprawnie natomiast po zamianie odbiornika z zestawu na REX 7 MPD kanał 2 nie reagował na wychylenia drążka, reszta kanałów działała bez zarzutu (ostatecznie kupiłem nadajnik LASER 4 HITECA i REX zaczął działać bez zarzutu). Pozdrawiam Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_244 Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 Uszkodzone serwo mialem to samo. Tyle ze aparatura firmowa wiec nie bylo mozliwosci innej:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.