bauu Opublikowano 19 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Witam Mam problem z regulatorem markus,polega on na tym że gdy dodaje gazu silnik obraca się o jakieś ćwierć obrotu i staje,i tak z pare razy.Ktoś podpowiedział mi że trzeba przestawić timming,tylko jest problem bo jak chcem ustawić przez kompa,to program widzi interfejs,a nie widzi regla.Aparaturą też próbowałem tylko jest problem bo w instrukcji jest napisane że dioda powinna się zaświecić tylko jest problem bo tej diody nie ma:D.Pomożecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 19 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Dobrze byłoby gdybyś podał model regulatora, bo w zimie kryształowe kule nie działają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bauu Opublikowano 19 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Sorry zapomniałem SL10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 19 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Tak drastycznie raczej nie timming. Bardziej brak jednej fazy: luty przy regulatorze i przy złączach jeśli takie są, przy silniku albo samo uszkodzenie uzwojenia silnika. Wszystko do sprawdzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bauu Opublikowano 19 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Połączenia sprawdzone wszystko wygląda ok. Natomiast Jak sprawdzić uzwojenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 21 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 Najlepiej byłoby sprawdzić działanie tego regulatora z innym silnikiem. Czasami tak jest, że pewne regulatory "nie lubią się" z niektórymi typami silników. Możesz jeszcze spróbować ustawić zakres ruchu drążka gazu: włącz aparaturę z gazem na max, podłącz zasilanie do regulatora i po pierwszej sekwencji dźwięków obniż drążek gazu do min. Na samym dole podanej strony masz instrukcję do tego regulatora. Nie wiem czy ta, którą posiadasz jest taka sama? Spróbuj przeprogramować go z aparatury. http://www.markus-rc...10_new_eng.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi