Krzako Posted December 9, 2007 Share Posted December 9, 2007 Postanowiłem odstawić na troche depron i zrobić swój pierwszy model balsowy. Niestety w sklepie modelarskim w moim mieście balsa jest strasznie droga. Do tej pory kupowałem małe jej ilości tylko do wzmocnień w modelach depronowych, ale kupowanie balsy na cały model nie zabardzo mi się podoba. Dlatego kupił bym chętnie balse w jakimś sklepie internetowym.... tylko no włąsnie, w jakim ? Proszę Was abyście podali mi sklepy w których balsa w miare tania oraz z których przychodzi nie połamana. Czytałem, że w niektórych sklepach balsa przychodzi "w proszku", i się troche tego obawiam . Link to comment Share on other sites More sharing options...
robraf Posted December 9, 2007 Share Posted December 9, 2007 www.modele.sklep.pl i jeszcze www.modelarski.com i www.modelmaking.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzako Posted December 9, 2007 Author Share Posted December 9, 2007 Widze, że w www.modele.sklep.pl balsa jest w dobrych cenach, ale czytałem, że w tym sklepie balsa przychodzi w nienajlepszym stanie. Mógłbym wiedzieć ile razy tam zamawiałeś balse i w jakims tanie przychodziła ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
robraf Posted December 9, 2007 Share Posted December 9, 2007 ja zamawaiłem tam okolo 10 razy i zawsze przychodziło dobrze zamawiam za pobraniem i zawsze wysylaja kurierem, więc nie mam zastrze zeni do tego sklepu Link to comment Share on other sites More sharing options...
GregorianR Posted December 9, 2007 Share Posted December 9, 2007 Ja balse tez tam zamawiam i nie przytrafiło mi się zeby była złamana czy pognieciona. Więc mozesz smiało zamawiać Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek w Posted December 10, 2007 Share Posted December 10, 2007 A moze warto doplacic 2zl na deske i powybierac sobie gatunek balsy ktory by Ci najbardziej odpowiadał??? 8) W koncu balsa balsie nie równa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzako Posted December 13, 2007 Author Share Posted December 13, 2007 @Up Przemyslałem wszystko i stwierdzam, że jednak warto. Ceny w sklepach internetowych nie są aż tak dużo mniejsze, a do tego trzeba doliczyć jeszcze koszt przesyłki i zawsze jest możliwość, że z przesyłką coś się stanie. Patrząc na plany stwierdzam, że aż tak dużo tej balsy nie potrzebuje więc gór złota nie zapłace. Tak więc jednak kupię balse w sklepie modelarskim w Poznaniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwijatkowski Posted December 13, 2007 Share Posted December 13, 2007 Ja tam z lasu co tydzien wożę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.