Kolikon Opublikowano 22 Lutego 2013 Opublikowano 22 Lutego 2013 Mam trochę głupie pytanie: czy można ruszać ręką skrzydłami serwa? Nie chciałbym zepsuć moich serw, dlatego się pytam... Nie mam jeszcze aparatury i nie wiem jak włożyć serwo do samolotu nie przekręcając go. Proszę o pomoc
Andrew Opublikowano 22 Lutego 2013 Opublikowano 22 Lutego 2013 Jeżeli chodzi Ci o orczyk, to go po prostu odkręć.
Kolikon Opublikowano 22 Lutego 2013 Autor Opublikowano 22 Lutego 2013 No... dobrze, odkręciłem. Odkręciłem, włożyłem serwo, przykręciłem i zamontowałem zawiasy; dźwigienki itd. i chcę je teraz wyprobować, czy dobrze wpółgrają ze serwem. Nie zabiorę od serwa cięgna, bo chcę sprawdzić jak sie to wszystko trzyma razem. Wracając do punktu wyjścia: czy można tym ruszać ręką?
wapniak Opublikowano 22 Lutego 2013 Opublikowano 22 Lutego 2013 Można ruszać, byle nie za ostro. Przed założeniem orczyków już w modelu wypadałoby włączyć całą aparaturę i poustawiać neutrum serw, i dopiero montować orczyki i popychacze itd.
Rekomendowane odpowiedzi