Gość bzyk11 Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 witam posaidam taki oto reg: ztw 30a oraz Turnigy 9xv2. http://abc-rc.pl/p/1...latory-esc.html chciałem podwyższyć wartość progową wg instrukcji: http://www.hobby-lob...TWEscManual.pdf jednak mimo czytając podobne instrukcje i tłumacząc sobie właściwą - nie potrafię dojść - jak dojść do 3 punktu, czyli wartości Low Voltage. Niestety nie jestem angielskojkęzyczny, Dlatego chciałem prosić o krótką podpowiedź jak dojść i ustawić dane wartości. ( dodatkowo podnieść Soft Acceleration i sposób odcięcia prądu przy zaniku napięcia - zmniejszenie mocy silnika) czy możecie mi podpowiedzieć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Witaj ! To co wyczytałem na szybko: Jeżeli już zaprogramowałeś max. i min. wychylenie drążka gazu to : Porozłączaj wszystko. Włącz nadajnik i ustaw drążek gazu na maksimum. Podłącz pakiet do regulatora. Czekaj, aż usłyszysz 2 krótkie bipnięcia - jeśli już usłyszysz, to oznacza że regiel wszedł w funkcję programowania ustawień. Jeśli drążek gazu zostawisz teraz ustwiony na maksimum dłużej niż 5 sekund regulator zacznie przełączać sekwencje funcji i ustawień z tabelki. Jeżeli dojdziesz do odpowiedniej sekwencji tonów - odpowiadającej funkcji i ustawieniu (tony masz w tabelce) zjedź drążkiem gazu na minimum i już będzie zapisane nowe ustawienie. By zaprogramować kolejne opcje, za każdym razem musisz dpinać pakiet od regulatora na około 5 sekund i powtarzać to samo, aż dojedziesz do odpowiedniej opcji i znów zjedziesz drążkiem gazu na minimum. ... i tak w kółko Na wszelki wypadek programuj go ze zdjętym śmigłem ... Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bzyk11 Opublikowano 23 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 drążka także jeszcze nie programowałem, próbuje zrozumieć angielski:) siądę nad tym znów wieczorem , po pracy, na razie dziękuje - odezwę się później no i nie było chyba tak źle. programowanie przepustnicy chyba inaczej trochę wygląda, tzn inna ilość piknięć ale liczenie dźwięków było ok. pytanie mam jeszcze takie: jest funkcja: 6. Soft Acceleration Start Ups (for delicate gearbox and helicopter applications)- czy tu coś zmienić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi