semp Opublikowano 25 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Witam forumowiczów, to mój pierwszy model na forum. Model Spacewalkera z kitu WIMAREXu.Model ma być do niedzelnego polatania,z możliwością podstawowej akrobacji. Elementy powicinane laserem,pasują do siebie,do tego rura,osłona silnika,wietrochron i osłony na koła. Kilka Danych: rozp 231cm masa 6-7 kg do lotu silnik benzyna MVVS 26 ccm Spróbuję wkleić kilka zdjęć z pierwszych prac montażowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baziu123 Opublikowano 25 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Oj będę tu zaglądał sam na niego choruję tylko w większej skali, czy ma ktoś namiar na sklep internetowy WIMAREX ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
semp Opublikowano 20 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Kilka fotek z dalszego klejenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 20 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Zwróć uwagę, że model ma bardzo krótki dziób - od kawędzi natarcia do końca osłony, i jednocześnie serwa pionowego i poziomego montowane w ogonie. Będzie problem z wyważeniem bo 26 cc MVVS jak na złość nie jest za ciężki . Wiem co mówię bo mam to samo z Miss Morava - tam są 3 serwa w ogonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny88 Opublikowano 20 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 6-7 kilo nie ma szans przy tej rozpietosci :/ bardziej 8-9 . Mam fw 190 180cm i wazy 6700g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
semp Opublikowano 21 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 serwo kierunku już powędrowało za kabinę pilota, to może go się wyważy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny88 Opublikowano 21 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 A silnik nie będzie za mały?? Ale chyba nie bo duża rozpiętość i w miare lekki bedzie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esceta Opublikowano 21 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 To Wimarex ma takie kity ? Ładny jest kurcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 A maja i nawet większego "byka" z tego co ja słyszałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esceta Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Oooo !!! Większego ? Lubię takie. Chyba będę musiał się udać do firmy i zobaczyć co, jak i za ile. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 23 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 Nono, ładny Ale to nie jest SIG? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baziu123 Opublikowano 23 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 A Wimarex ma jakąś stronę internetową bo nic w sieci nie mogę znaleść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esceta Opublikowano 23 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 Byłem i widziałem. Modele powstają i plany są coby były i większe. Ceny bardzo konkurencyjne w stosunku do innych producentów. Za tydzień a najdalej dwa ma powstać strona internetowa. Firma zmieniła nazwę na " ARGO " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
semp Opublikowano 25 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Zrobiłem napędy sterów i lotek,lotki serwa po 7,5 kG, wysokość 6 kG, kierunek 10 kG.Silnik MVVS ma ok 3KM i myślę że wystarczy,bo model będzie miał ok 6-6,5 kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 27 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Byłem i widziałem. Modele powstają i plany są coby były i większe. Ceny bardzo konkurencyjne w stosunku do innych producentów. Za tydzień a najdalej dwa ma powstać strona internetowa. Firma zmieniła nazwę na " ARGO " Może kogoś zainteresuje http://allegro.pl/show_item.php?item=3125908870 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 27 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Kuźwa - kusi Ciekawe, co jeszcze mają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 28 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Ciekawe, co jeszcze mają 24 godziny temu napisałem do nich czy mają ARFa. Do teraz cisza . To nie wróży nic dobrego . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
semp Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Kilka zdjęć po oklejeniu modelu.Mam pytanie czy ktoś ma patent na mocowanie owiewki do kadłuba? Maska będzie także czerwona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Chyba nie masz innego wyjścia oprócz wyfrezowania rowka w balsie pokrywającej górę kadłuba po obrysie owiewki i wklejenia jej w tym miejscu. Jak widać z pierwszego zdjęcia samolot w skali 1:1 miał inny kształt owiewki. Może jest jeszcze czas na zmianę - tym bardziej, że oryginalna jest prosta do wykonania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Nono, szybko Ci to idzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi