czhomik Opublikowano 11 Grudnia 2007 Opublikowano 11 Grudnia 2007 Witam .. Mam pytanie do posiadaczy nowego rexa 7mpd . Po długich rozmowach dowiedziałem sie ze Rex wydał odbiornik w nowej obudowie i cos zmienił w elektronice .... . Ja posiadałem rexa 7 ale w tej starej i w spalinie (1,6metra rozpiętości ) nigdy nie miałem z nim problemów .. Moje pytanie brzmi czy ten nowy rex tez dobrze się spisuje w spalinach ?? nie łapie zakłóceń ?Czy nowy model ma jakieś nowe wady ?? OPIS: JETI REX7 MPD 35MHz (nowy) Podstawowe dane odbiornika: * modulacja: FM, PPM * częstotliwość: 35MHz, pojedyncza przemiana * ilość kanałów: 7 * napięcie zasilania: 3.5-7V * długość anteny: 80cm * temperatura pracy: -10 do +40 st C * waga: 15g * wymiary: 50X30.5x13mm * kwarc: standardowy, opcjonalnie * odbiornik akceptuje wszystkie konektory (JR, Hitec, Futaba) Odbiornik pracuje z nadajnikami o pozytywnym i negatywnym poziomie impulsu. W momencie właczenia zasilania nastepuje automatyczne zaprogramowanie funkcji failsafe. Technologia mokroprocesorowa pozwala na wykrywanie różnic częstotoliwości i wybór właściwego sygnalu dla kanału. Funkcja failsafe zapamietuje sygnal z nadajnika po właczeniu zasilania. W razie zakłocen sygnalu odbiornik odrzuca falszywa ramke (po porownaniu z zapamietana). Jesli w przeciagu okreslonego czasu nie odbierze wlasciwego sygnalu, to wlacza sie fail safe (zapamietane wczesniej ustawienia drazkow) az do momentu powrotu sygnalu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.