KRIS1105 Posted March 4, 2013 Share Posted March 4, 2013 witam:) Mam problem z aparaturą pelikan cadet 4 ch. 2.4 ghz ... a mianowicie jak włacze nadajnik(pilot) oraz podłacze zasilanie do odbiornika to serwa nie reagują i kontrolka w odbiorniku ,,miga" a dokładnie mignie z 2 -3 razy zgaśnie i znowu 2-3 razy mignie i tak cały czas miga ... a serwa ani silnik nie reagują .. czy może mi ktoś pomóc? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr T. Posted March 4, 2013 Share Posted March 4, 2013 Jeżeli odbiornik nie został sparowany i znajduje się w stanie nieustalonym dioda mruga po podłączeniu zasilania należy postępować zgodnie z poniższą instrukcją. Włączyć zasilanie odbiornika podłącz zasilanie odbiornika. Wciśnij i trzymaj wciśnięty przycisk do parowania w odbiorniku znajduje się obok jednej z anten. Dioda miga powoli a po chwili przygasa i zaczyna migać szybko, należy puścić przycisk parowania. Dioda nadal miga szybko. Wciśnij i trzymaj wciśnięty przycisk PGM w nadajniku na przednim panelu w prawym górnym rogu i włącz zasilanie nadajnika. Diody zielona i czerwona w nadajniku zaczną migać na przemian. Puść przycisk PGM po około siedmiu sekundach. Następnie wciśnij na krótko jeszcze raz PGM. Dioda w odbiorniku zgaśnie, po czym zaświeci się na stałe. Diody w nadajniku zielona i czerwona zaświecą się na stałe. Sprawdź czy wszystko działa poprawnie zasięg, kierunek ruchu serwomechanizmów Odbiornik został sparowany z nadajnikiem. ModeleMax.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
KRIS1105 Posted March 5, 2013 Author Share Posted March 5, 2013 postępowałem według tej instrukcji i nadal kontrolka na odbiorniku miga i jakby nie reagował w ogóle na przycisk sparowania,,, czy mógł siąść odbiornik? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr T. Posted March 7, 2013 Share Posted March 7, 2013 Albo odbiornik, albo regler albo w ogóle masz nienaładowany akumulator. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts