jarro_1 Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 Witam, proszę o pomoc w temacie zastąpienia oryginału (dosyć drogiego) Spektrum DSM2 - odbiornik 9CH Carbon Fuselage AR9300. Odbiornik zastosowanie znajdzie w Whisperze E. gdzie są wstawki carbonowe. Za wszelkie podpowiedzi dziękuję. Co myślicie o tym ? http://allegro.pl/odbiornik-orange-spektrum-dsm2-9ch-2-4ghz-satelita-i3091117637.html Dziękuję za podpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 Drogie ???? http://www.ebay.pl/itm/360547145318?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649 tylko 25 zł więcej niż orange ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarro_1 Opublikowano 15 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Drogie ???? http://www.ebay.pl/i...984.m1497.l2649 tylko 25 zł więcej niż orange ... Dzięki za podjęcie rękawicy..czy miałeś już doczynienia z Tym sprzedawcą i okazał się pewny? Bo są też ceny zbliżone na ebay do naszych w polsce i to mnie dziwi wielce skąd ta cena. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 15 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Bo to DSM2 a wszyscy przechodzą na DSMX i robią wyprzedaż. Nabywca wg mnie pewny choć po zakupie lepiej poprosić o tracking przesyłki ( numer ) i można na USPS śledzić gdzie jest. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 15 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Witam, proszę o pomoc w temacie zastąpienia oryginału (dosyć drogiego) Spektrum DSM2 - odbiornik 9CH Carbon Fuselage AR9300. Odbiornik zastosowanie znajdzie w Whisperze E. gdzie są wstawki carbonowe. Za wszelkie podpowiedzi dziękuję. Co myślicie o tym ? http://allegro.pl/od...3091117637.html Dziękuję za podpowiedzi witam!mam ten odbiornik w 2 metrowym modelu z napędem benzynowym.w modelu jest 7 serw i wszystkie wpięte bezpośrednio do odbiornika.wszystko sprawuje się bez zarzutu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarro_1 Opublikowano 18 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 witam!mam ten odbiornik w 2 metrowym modelu z napędem benzynowym.w modelu jest 7 serw i wszystkie wpięte bezpośrednio do odbiornika.wszystko sprawuje się bez zarzutu. Witaj, ja orange mam w modelu z konstrukcji balsowej o ropietosci 2,6m i tez jest bezproblemowo. Jako ,że ze mnie mierny modelarz wolę zasięgnąć języka bo ponoć carbon hamuje /blokuje sygnał z nadajnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esceta Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Tak, węgiel ponoć osłabia znacznie fale 2,4. Ja zrobiłem test odbiornika Futaby. Całą tkaninę węglową jaką dysponowałem zrolowałem w rurę i umieściłem w środku odbiornik. Wyszło 7 warstw ze wszystkich stron. Nie zrobiło to wrażenia na odbiorniku.Działał dalej. Faktem jest, że odległość od nadajnika nie była duża bo kilkanaście metrów i trzy ściany po drodze. Z tego co wiem odbiorniki "carbonowe" różnią się od zwykłych tylko długością anten,gdyż wyprowadza się je na zewnątrz kadłuba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarro_1 Opublikowano 19 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Czy ktoś ma jeszcze jakieś doświadczenia w tej materii? może jakieś podpowiedz,i domowe sprawdzone sposoby ...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 19 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 mam odbiornik SPEKTRUM AR 6200 z satelitką w innym modelu gdzie jest pełno węgla i karbonu.żadnych problemów nie stwierdziłem a latam tak już drugi sezon. jeśli do tego odbiornika ORANGE podepniesz satelitkę to szanse na jakiekolwiek zakłócenia spadną do zera. nie ma co dramatyzować tylko montuj odbiornik w modelu i ciesz się z latania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarro_1 Opublikowano 20 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Taaaak dramat może sie okazać jak już bedzie za późno a ja chce tego uniknąć albo przynajmniej zminimalizować taką możliwość. Model wart będzie...sporo kasy i czasu mu poświeconemu (traktuje je jak "dzieci") wiec szukam odpowiedzi nie z mchu i paproci tylko stwierdzonego faktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 21 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 skoro masz jakiekolwiek wątpliwości to kup oryginalny odbiornik SPEKTRUM.oszczędność kilku stówek przy wartości modelu kilka tysięcy mija się z celem. natomiast moja opinia na temat tegoż odbiornika nie pochodzi z żadnych roślinek tylko normalnego użytkowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarro_1 Opublikowano 22 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 2 oryginały zamówione...Dziękuję za podjęcie tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi