Kornelitoo Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Wczorajsza jazda i kilka skoków Svage'em XS Flux http://www.youtube.com/watch?v=SFKrg6CsaTg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Cud że wahaczy nie połamałeś przy tych skokach W opony by się przydało kolców nawbijać, żeby się lepiej trzymał na tym śniegu btw. co masz w nim za elektrownię? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobcioRC Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 A w ogole to jaki jest sens w skakaniu takim modelem? Co drugi raz ladujesz na dachu lub koziolkujesz po ziemi... chcesz go rozbic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kornelitoo Opublikowano 19 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Przez ostatnie kilka dni autko dostało ostry wycisk, wykonało kilkadziesiąt skoków. Dwa razy zakończyły się na siatce, raz na drzewie, a jemu nic Jestem pełen podziwu, jest mega wytrzymały, a nawet bardziej ! Co do kolców to myślałem o tym, ale mam tylko jeden komplet fabrycznych opon i nie ma sensu ich niszczyć. Jak je zjadę to wkręcę kolce. Wyposażenie stockowe , model jest taki jaki wyszedł z fabryki czyli silnik Flux VEKTOR 4000 , regulator Flux VAPOR Pro. Pakiet to 2S LiPo 5300mAh nanotech w hardcase. Robercie- masz rację, wtedy nie miałoby to sensu Kamerkę miałem tylko przez chwilkę wczoraj i akurat tak wtedy wyszło z lądowaniami ;P W zdecydowanej większości przypadków ląduje na czterech. Inaczej bym nie skakał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobcioRC Opublikowano 19 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 [...] Co do kolców to myślałem o tym, ale mam tylko jeden komplet fabrycznych opon i nie ma sensu ich niszczyć. Jak je zjadę to wkręcę kolce. [...] Zrob sobie lancuchy na kola... na ubitym sniegu i lodzie zdecydowanie daja rade. Ale temperatura musi byc ujemna, bo gdy snieg sie lepi, to z kol robia sie balwanki. Tak czy siak warto sprobowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kornelitoo Opublikowano 19 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Jak je zrobiłeś ? Wygląda kozacko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobcioRC Opublikowano 19 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Jak je zrobiłeś ? Wygląda kozacko To nic trudnego Kornel... kupujesz jakis cienki lancuch [np. 2mm, w prawie kazdym sklepie metalowym], mierzysz i wyliczasz odcinki odpowiednie dla Twojego kola, przycinasz lancuszki i laczysz wszystko. Do zaciskania kombinerki niezbedne. Na oryginalne kola w moim Summit'cie zuzylem 476 ogniw, czyli okolo 6,5 mb lancucha [na jedno kolo: 2x28 ogniw po obwodzie oraz 7x9 ogniw poprzecznie]. Chwila roboty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kornelitoo Opublikowano 19 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Tak też myślałem, ale z tym "chwila roboty" to chyba dobra ściema Nigdy nie miałem w rękach łańcuchów do auta, nie wiem nawet jak się je zakłada Będę musiał troszkę poczytać w sieci. Pięknie się prezentuje ten Twój summit ... Myślałem, że mój pierwszy skok z filmiku jest już całkiem całkiem spory, ale ten gość mnie rozwalił Biedny ten Savage ... http://www.youtube.com/watch?v=QGNYa_66PuM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobcioRC Opublikowano 19 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Tak też myślałem, ale z tym "chwila roboty" to chyba dobra ściema Nigdy nie miałem w rękach łańcuchów do auta, nie wiem nawet jak się je zakłada Będę musiał troszkę poczytać w sieci. Pięknie się prezentuje ten Twój summit ...[...] Tez nigdy nie zakladalem lancuchow w aucie i chyba zazwyczaj maja one inna budowe. A czas robienia tych do modelu to nie sciema... zrobienie czterech na wszystkie kola zajelo mi niecala godzine. To nic trudnego... Dzieki - Summit prezentuje sie pieknie, ale jezdzi jeszcze piekniej... moze nie tak szybko jak Twoj SavageXS, ale w terenie jest naprawde niesamowity Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kornelitoo Opublikowano 20 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Przekonałeś mnie Myślałem, że to cały dzień roboty, a ja nie mam nawet kilku wolnych godzin. Jak zjadę do domu na święta to zrobię łańcuchy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi