ublizzard Opublikowano 23 Marca 2013 Opublikowano 23 Marca 2013 (edytowane) Mam aparaturę w Mode 2. Gdy włączę funkcję display, tak żeby mi pokazywało wychylenia drążków, to wszystko jest ok za wyjątkiem przepustnicy (throtle). Bez względu na ruchy drążka przepustnica jest ustawiona na około 80% i nie porusza się. Gdy podłączę apkę do komputera to jest tak samo. Dodam jeszcze, że THRO HOLD mam ustawiony na STATE: INH i HOD POS: 000%. Co może być przyczyną? -------------------------------------- Dodam, że to nowy sprzęt i po resecie jest to samo. Czy to może być uszkodzona aparatura? Edytowane 24 Marca 2013 przez ublizzard
ublizzard Opublikowano 24 Marca 2013 Autor Opublikowano 24 Marca 2013 Znalazłem na youtubie filmik, który ukazuje mój problem:
PK999 Opublikowano 24 Marca 2013 Opublikowano 24 Marca 2013 Widzę, że to w trybie heli. W samolotowym jest to samo? Jeśli tak otwórz sobie nadajnik i obejrzyj płytkę przy potencjometrze gazu.
ublizzard Opublikowano 24 Marca 2013 Autor Opublikowano 24 Marca 2013 (edytowane) Przemku dokładnie jest tak jak piszesz, czy to heli czy acro, czy glid jest tak samo. Niestety nie chce otwierać obudowy (wydaje mi się że to potencjometr lub jakiś kabelek się odlutował), ale mam gwarancję i plombę, więc chyba odeślę tą apkę. Po prostu myślałem, że coś mam źle ustawione. ------------------------------------------------------------- Odesłałem apkę, sprzedawca ma mi ją wymienić. Prawdopodobnie jest uszkodzona. Edytowane 25 Marca 2013 przez ublizzard
Rekomendowane odpowiedzi