olson Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 Witam. Poszedłem sobie dzisiaj polatać Szokiem, lekki wiaterek 2-3m/s , pośmigałem polatałem i nagle w pewnym momencie lotki zaczęło mi brakować. Wylądowałem i co się okazało - dźwignia wyszła z lotki. Klejony był na Żywicę 15 i dookoła polimerem. Powiedzcie mi na co wklejać dźwignie plastikowe w depron żeby się to ładnie trzymało. W domu mam polimer, poxipol, super glue, distal, i klej do plastików revella oraz żywice epoxydową. Serdecznie pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 Ja wykonuje zawiasy z PET tak ja to pokazał motylasty na jego stronie i wklejam na żywice 5min. Spróbuj przetrzeć zawias grubym papierem ściernym prostopadle do krawędzi skrzydła tak aby zrobić rysy powinno trzymać ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olson Opublikowano 15 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 Ja wykonuje zawiasy z PET Sorry chodziło mi o dźwignię. Myślał inydyk o niedzieli... sorry za wprowadzenie w błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 z dzwignią robię podobnie jak jest to dzwignia plastikowa to robię nacięcie w sterze, lotce itp. smaruję żywicą lub polimerem i wkładam do środka tak aby nie wyszła drugą stroną. Sklejkowe dzwignie kleje polimerem. Jeszcze nie udało mi się żadnej wyrwać która była tak przyklejona !! Ostatnio próbowałem przykleić dzwignie ze stopką na klej tremo w pałkach trzyma jak cholera. Nagrzewam klej na ogniem samruje stopke i przykładam so steru. Pózniej jeszcze samaruje wokół. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olson Opublikowano 15 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 robię nacięcie w sterze, lotce itp. smaruję żywicą lub polimerem i wkładam do środka tak aby nie wyszła drugą stroną Dokładnie tak samo zrobiłem a jednak, wyszła razem z klejem który był nałożony dookoła. Chyba że akurat zawiało albo za szybko serwem ruszyłem, nie wiem. Nic dziękuję za radę i będę próbował dalej. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 Spróbuj może wzmocnić miejsce wklejenia dźwigni nakładką z cienkiej sklejki, która pozwoli rozłożyć obciążenie na większej powierzchni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 wyszła razem z klejem który był nałożony dookoła. żywica 5 min.osiąga pełną wytrzymałość po jakiejś godz. podobnie z 15min. Być może miałeś źle wymieszaną żywice dlatego puściła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olson Opublikowano 15 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 Żywica 15, klejona tydzień temu . Nic przetrę porządnie grubym papierem ściernym i "utopie go w żywicy" :devil: Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 aaa i jeszcze jedno klej na czysty depron ... !!!. Mnie też raz odeszło bez problemu ale z farbą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yahoon Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 Do takich połączeń bardzo dobrze nadaje się również klej poliuretanowy. Mocno trzyma juz po godzinie, a po kilku godzinach staje się prawie tak twardy jak żywica. Dodatkowo podczas schnięcia zwiększa nieco objętość tworząc twardą piankę, która wypełnia ubytki i dobrze dopasowuje się do tak nierównej powierzchni jak depron. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.