Kpt_max Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Miedzy czasie budowy Ła 7 , znalazlem u dziadka plany modelarskie szybowca Fiesta, pomyslalem ze bylby z niego piekny szybowiec , wiec zabralem sie do pracy. Szybowiec jest swobodnie latajacy , ale zwazywszy na to ze ma on miejsce w kadlubie na dwa mikroserwa, postanowilem przerobic go na rc, Rozpietosc 850 mm Dlugosc kadluba 605
Kpt_max Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2013 A tu plany z ktorych korzystam
PK999 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Ładna klasyczna konstrukcja Tylko kadłub z pierwszego zdjęcia wygląda jakby miał jedną dogiętą do drugiej płaskiej przez co jest skrzywiony.
Zefirek Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Ładna klasyczna konstrukcja Tylko kadłub z pierwszego zdjęcia wygląda jakby miał jedną dogiętą do drugiej płaskiej przez co jest skrzywiony. Skrzywiony jest na 100%, trzeba go wyprostować.
Kpt_max Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2013 też mnie to zmartwiło , wiesz może jak to zrobić ? Trzeba robić nową kratownice ? mam taki pomysł , aby usunac te listewi po czym kleic jeszcze raz no nie wiem ...
Lord Rzeźnik Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Dokładnie tak. Rozdziel te kratownice, oczyść z resztek po starych poprzeczkach. Sklej w przedniej części równolegle, a jak wyschnie, to końcówki kratownicy (na ogonie) posmaruj klejem i zepnij klamerką i patrząc jednym okiem skoryguj, żeby wszystko było równiutko. Jak to wyschnie, to dopiero wklej poprzeczki od wysokości spływu skrzydła do końca ogona.
Rekomendowane odpowiedzi