sirHarvey Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Witam, Mam pytanie czy da się połączyć aparatury graupnera i hiteca posiadające gniazdo trenera, w taki sposób aby działały w opcji trenera, bo nigdzie nie mogę znaleźć takiego kabla, czy wystarczy zmienić końcówkę taką by pasowała do grupnera w kablu hitec-hitec ? Proszę o odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 jaki Graupner? gniazdo Hitec'a na DINie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirHarvey Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Graupner MX-16s gniazdo na jacka, Hitec Optic 6, tak gniazdo na DIN, słyszałem że wystarczy wymienić jedną koncówke na jacka i powinno być dobrze, czy to prawda ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzradek Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Trenowałem coś podobnego (Graupner i Multiplex) i nie jest to takie proste jak tylko odpowiednia wtyczka. 1 problem: poziomy napięć się nie zgadzają, poza tym w Graupnerze masa nie jest minusem zasilania. Potrzeba jakiegoś aktywnego adaptera. Samym kablem może się udać (ale bez gwarancji), jeśli Hitec będzie uczniem. Spróbować można, nic się nie zepsuje. 2 problem: żeby to działało oba nadajniki muszą mieć takie samo przypisanie kanałów, albo możliwość podmiany kanałów (w trenerze lub uczniu). Można to też uzyskać zmieniając MODE nadajnika albo w sprytny sposób wykorzystując wolne miksery. W każdym razie trzeba się z tym uporać zanim weźmiesz się za lutowanie kabla. Jeszcze lektura obowiązkowa: http://users.belgacom.net/TX2TX/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi