wiatrak Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Witam! Oto nowa kolekcja firmy DeaGostyni! Wspaniały model legendarnego żaglowca z XXIII wieku! W pierwszym numerze kartka A4 z planem łódki w skali 1:1 - tylko 7,99. Dla tych, którzy zamówią już teraz GRATIS! Potężny silnik bezszczotkowy klasy 1000, który rozpędzi tę wspaniałą motorówkę do niewiarygodnych prędkości! Nie czekaj! zamów już teraz! A tak na serio: Model będzie robiony prze ze mnie z planów ze zdjęcia. Długość około 875mm. Konstrukcja ma być sosnowo- sklejkowo- balsowa. i to narazie tyle Zobaczymy co z tego będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darqo Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 legendarnego żaglowca ehh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz stasin Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Wspaniały model legendarnego żaglowca z XXIII wieku! ??? Chyba z XX w. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Chyba nie zrozumieliście, cały ten post to jeden żart No może oprócz tego zdania: A tak na serio: Model będzie robiony prze ze mnie z planów ze zdjęcia. Długość około 875mm. Konstrukcja ma być sosnowo- sklejkowo- balsowa. i to narazie tyle Zobaczymy co z tego będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiatrak Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Och, Wasze poczucie humoru.... Materiały kupione i model będzie powoli powstawał. Plan na dziś: wycinanie wręg i listewek na poszycie. PS. Kiedyś Deagostyni czy Haschette wydawało kolekcję Tianica. Model miał metr długości przy czym kosztował coś koło 1500 zł (albo więcej) rozłożone na 100 numerów. Stąd mój żart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiatrak Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Dziś, w dzień 101 rocznicy katastrofy Titanica Budowa mojego modelu rozpoczęła się na dobre. Oto zdjęcia złożonej tylko konstrukcji kadłuba: Śruba, wał i silnik. Statek będzie napędzany tylko przez jedną środkową śrubę. Silnik to Tower Pro black, jeśli uda mi się go przywrócić do życia. Jeśli nie, to poradźcie proszę, jaki silnik bezsczotkowy by tu pasował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiatrak Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Dziś pierwsze sklejanie: Część dziobowa i pierwsze 5 wręg. Wszystko z twardej balsy 3mm, a stępka jest z listewki sosnowej 6x6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiatrak Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Dalsza część budowy: Konstrukcja kadłuba cała sklejona, wał i śruba wklejone, dziób oszlifowany, zrobione dziury w wręgach gdzie ma być akumulator i silnik. Buduje się bardzo przyjemnie i teraz dopiero widać jak duży będzie to model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiatrak Opublikowano 22 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Zacząłem pokrywać kadłub. Trudne to i pracochłonne, ale jakoś wychodzi. Dużo szpachlowania będzie i tak. Dostałem również od wydawnictwa Szkutnik Kartonowe modele do sklejania: Titanic, Olympic i Britannic, które będę sklejał w międzyczasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Te statki to przecież bliżniaki różniące się tylko szczegółami, więc po co budować trzy takie same? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiatrak Opublikowano 23 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Żeby mieć kolekcję trzech bliźniaków Chcę się nauczyć budować kartonowe modele. Najpierw zrobię sobie Britannica, a potem może jak skończę co zacząłem to może zbuduję pozostałe. Modele nie są duże, skala to 1:1200 więc można sobie pozwolić na zbudowanie trzech. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 6 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 A z Titanic'iem coś się ruszyło ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiatrak Opublikowano 6 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 Coś tam się ruszyło "Turbina parowa" już zamontowana Wydrukowałem kominy i wyciąłem sobie holownik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi