Gość Wayne Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Witam. Czy stosuje ktoś przedłużacz pomiędzy regulatorem, a pakietem ? Brakuje mi kilku centymetrów i zastanawiam się nad zrobieniem przedłużacza z damską i męską końcówką XT60. Ale czy w takiej sytuacji nie wystąpi spadek napięcia itp. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Hej ja stosuje ok 20 cm przedłużacz i nie zaobserwowałem spadku napięcia ani innych anomalii więc raczej te kilka centymetrów u ciebie też nie zaszkodzi jeśli oczywiście zastosujesz przewody o stosownym przekroju . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Raczej nie ma sensu robić przedłużacza na dodatkowych złączach przy tych kilku centymetrach. Najlepiej byłoby gdybyś zdobył przewody podobnej średnicy jak są przy pakiecie. Chyba, że to jakiś lekki model ze słabym napędem wtedy spokojnie mogą być o ciut mniejszym przekroju. Dobrać trzeba rozsądnie. Jeśli umiesz lutować to zrobisz pewne połączenie z którym nigdy nie będzie problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Nie lutuje ponieważ regulator i przedłużacz mają zalutowane wtyczki XT60 , a tu masz wybór kabli jakie chcesz http://www.modelemax.pl/index.php?cPath=23_653 weź te 4mm i do dzieła . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi