rapier Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Witam. Mam mały problem. zaobserwowałem ze pomimo zamkniecia wydawać by się mogło szczelnego, to balsalock mi trochę zgęstniał. Używałem go jakiś czas temu i wiadomo że gwint troche upaprany w sloiczku nie jest w 100% hermetyczny. Czym można ten specyfik rozrzedzić? Woda to pierwsze co przychodzi na mysł, ale myśle że skojarzenie do wikolu może tu być mylące. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Witam! Miałem podobny problem,woda zdaje egzamin ale trzeba dawkować bardzo ostrożnie ja użyłem do tego celu spryskiwacza ,parę razy psikniesz i powinno być dobrze - widać jak preparat wchłania wilgoć i staje się elastyczniejszy.Pozdrawiam Adam . Sprostowanie.Pisałem o rozcieńczaniu szpachlówki do balsy takiej w kolorze balsy nazwa podobna i mi się pokręciło - przepraszam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Też mi ciut Balsalock podsychał, więc rozrzedzałem minimalnie wodą - jakoś nie zauważyłem problemu na balsie. Ale sklejka, czy folia to już może być problem - robią się takie "oczka" jak tłuste na wodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi