kapi Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 kupiłem sobie regulator Tower Pro MAG 8 i nam z nim pewne problemy:instrukcja jest jakaś nie kompletna a każdy mówi że ta jest nie właćsiwa to po :? pierwsze jak go już zaprogramowałem to okazało sie że serwa chodzą jak silnik jak daje ster w prawo to ono zwalnia a jak w lewo to przyśpiesza a na środku to się kręci wprawdzie to stare serwo ale tak robić nie powinno jeśli ktoś zna przyczyne tych problemów to prosze mi pomoc :roll: a i gdyby miał ktoś instrukcję (prawdziwą) to prosze mi przesłać albo podać link strony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 Napisz JASNO i jednoznacznie co sie dzieje - Twoj post jest tak zawily, ze w sumie nie wiadomo co sie kreci wkolo czego :?: Napisz jakie masz radio, odbiornik ( serwo ) - moze jakies mixery ustawiles ? Wstaw tez kilka przecinkow, bo czytajac malo sie nie udusilem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi Opublikowano 18 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 no to tak aparature mam z bellanca a serwo dynam no i mi kręci serwem cały czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi Opublikowano 18 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 ono sie kręci cały czas jak nic nie ruszam do dajmy że jest na kanale od skrętu jak nic nie ruszam to sie kręci tak średnio (cały czas) a jak dam dzwignię w lewo to zwalnia a jak w prawo to przyśpiesza 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extream Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 jak daje ster w prawo to ono zwalnia a jak w lewo to przyśpiesza a jak dam dzwignię w lewo to zwalnia a jak w prawo to przyśpiesza Ale mieszasz .... Spróbuj napisać o co Ci chodzi tak aby każdy zrozumiał. Napisz i kilka razy przeczytaj co napisałeś a nie pisz postów pod postem w ogóle nie myśląc o czym pisałeś przed chwilą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 A masz inne serwo - do testow ? Nie spotkalem sie jeszcze z serwem, ktore moze sie krecic w kolko (widac malo widzialem) albo jest rozwalony ogranicznik. Masz w tym radiu jakies trymery ? - jesli tak to daj w lewo trymer - az sie serwo kompletnie zatrzyma. - Choc obawiam sie, ze trymera moze braknac... PS. Nijak nie widze zwiazku pomiedzy regulatorem, a takim zachowaniem serw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 Koles ma uwalona zebatke w serwie,dlatego slychac silnik w serwie-ze sie kreci.Czasem moze byc tak , ze serwo zalapie-poruszy ramieniem orczyka. Gdyby jeszcze napisal to po polsku,cztery posty wczesniej ,wiadomo by bylo ze to ten problem. Kolego-jak wlaczysz radio,niczego nie dotykajac,slychac silnik w serwie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi Opublikowano 18 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 po prostu cały czas sie kręci :? (nawet jeśli niczym nie ruszam ) przypuśćmy że podłączyłem to serwo do kanału steru kierunku jeśli drążek jest na środku serwo cały cza sie obraca a jeśli przesune dżwignie w lewo to serwo zwalnia , jeśli przesune dżwignie w prawo serwo przyśpiesza 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi Opublikowano 18 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 tak słychać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi Opublikowano 18 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 jutro mają przyjść nowe serwa może będzie działać sie okaże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extream Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 Słyszałeś może o funkcji edytuj ??!!! Po to ktoś się męczył abyś mógł z tego korzystać. :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucha93 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 Witam to niema nic wspólnego z regulatorem ja również tak miałem a po rozkręceniu serwa zobaczyłem że ogranicznik się odłamał.Zakup nowych serw na pewno pomoże. 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.