TOMEK.CEKALA Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Witam,podpatrując relacje na forum z budowy wicherków,przypomniały mi się czasy jak kiedyś zrobiłem pierwszego wicherka wolnolotkę i postanowiłem że zbuduje znów ten model ale w wersji RC. Jakiś czas temu zakupiłem silnik MK 16 silnik był zablokowany,olej którym był zalany po prostu skleił silnik. Po leżakowaniu w nafcie wał zaczął się obracać,wtedy rozebrałem silnik i wyczyściłem dokładnie. I tak teraz pracuje. Wczoraj odpaliłem swoją ubogą stolarnie i powstały wszystkie listewki na wicherka,oraz przerysowałem wręgi kadłuba i boczki. CDN.
GrzesiekII Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Witam, miałem kiedyś 10 na uwięzi z samozapłonem. Silnik jeszcze mam i narobiłeś mi ochoty żeby go "ożywić". Jak zdobyłeś eter, wypryskałeś z samostartu czy może jest gdzieś do kupienia gotowe paliwo?. Zasiadam do kibicowania.
TOMEK.CEKALA Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Na pierwsze paliwo użyłem eteru z samostartu,teraz używam czystego eteru zakupionego w sklepie chemicznym. Wczoraj trochę podłubałem przy wicherku. I nawet wszystko do siebie pasuje. .
Grifon Opublikowano 2 Maja 2013 Opublikowano 2 Maja 2013 Moj pierwszy silnik to MK 16 tez ciągną wicherka, niestety go sprzedałem a teraz załuje był prosty lekki i mocny, proporcjonalnie mocniejszy od żarowego. Bede śledził relacje. powodzenia.
bzik4 Opublikowano 4 Maja 2013 Opublikowano 4 Maja 2013 A więc to jest ten tajemniczy model pod samozapłona Buduj, buduj, chętnie popatrzę
Rekomendowane odpowiedzi