TOMEK.CEKALA Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Witam,podpatrując relacje na forum z budowy wicherków,przypomniały mi się czasy jak kiedyś zrobiłem pierwszego wicherka wolnolotkę i postanowiłem że zbuduje znów ten model ale w wersji RC. Jakiś czas temu zakupiłem silnik MK 16 silnik był zablokowany,olej którym był zalany po prostu skleił silnik. Po leżakowaniu w nafcie wał zaczął się obracać,wtedy rozebrałem silnik i wyczyściłem dokładnie. I tak teraz pracuje. Wczoraj odpaliłem swoją ubogą stolarnie i powstały wszystkie listewki na wicherka,oraz przerysowałem wręgi kadłuba i boczki. CDN. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzesiekII Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Witam, miałem kiedyś 10 na uwięzi z samozapłonem. Silnik jeszcze mam i narobiłeś mi ochoty żeby go "ożywić". Jak zdobyłeś eter, wypryskałeś z samostartu czy może jest gdzieś do kupienia gotowe paliwo?. Zasiadam do kibicowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMEK.CEKALA Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Na pierwsze paliwo użyłem eteru z samostartu,teraz używam czystego eteru zakupionego w sklepie chemicznym. Wczoraj trochę podłubałem przy wicherku. I nawet wszystko do siebie pasuje. . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 2 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 Moj pierwszy silnik to MK 16 tez ciągną wicherka, niestety go sprzedałem a teraz załuje był prosty lekki i mocny, proporcjonalnie mocniejszy od żarowego. Bede śledził relacje. powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 4 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 A więc to jest ten tajemniczy model pod samozapłona Buduj, buduj, chętnie popatrzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi