tlenex98 Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Czy jest możliwość, aby jakoś zaradzić na "falujący" obraz z kamerki podczas lotu(miałem na myśli jakieś filtry czy coś podobnego)?Kameruję tył samolotu, więc nie chodzi o "paski" ze śmigła! ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRY3 Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Miałem podobny problem - wyważenie śmigła pomogło, ewentualnie jakaś elastyczne mocowanie kamery dla wyeliminowania wibracji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Tak zwana "galaretka" (jelly effect). Jedyny sposób do maksymalne zmniejszenie wibracji, czyli wyważenie śmigła, brak luźno latających elementów, elastyczne, tłumiące mocowanie kamery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tlenex98 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Używam rzepów VELCRO POD. Słyszałem o używaniu wyważarek ręcznych i magnetycznych(koszt ok 10-50zł, do tego jeszcze ok.20zł za kuriera). Czy można wyważyc śmigło obchodząc się bez kupowania wyważarki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi