danylotnik Opublikowano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zaczołem budowe nowego akrobacika Extra 330,model oczywiscie depronowy skrzydełka styro.Kilka foteczek tego co udało mi sie stworzyć dotychczas. Wyposazenie 4 serwa xetronik Li-pol Dualsky 1300mAh 3S Silnik TP 2408-21 regiel TP 25A Odb standard Z waga do lotu chciałbym sie zmieścić około 350g C.D juz nie bawem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieczu Opublikowano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 Ciekawie sie zapowiada. Planujesz oklejenie papierem na wikolu i jakies fajne malowanie czy raczej to ma byc cos na szybko? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danylotnik Opublikowano 21 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 Co do oklejania to zobacze jaka wyjdzie mi waga sklejonego modelu + elektronika wtedy rozwaze oklejanie papierem i malowanie spewnościa wyszło by ładniej niz taśma klejaca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danylotnik Opublikowano 22 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2007 Dzisiaj również troche podłubałem przy modelu ..kadłub prawie gotowy ,mam nadzieje jutro zabrac sie za stateczniki. C.D Jutro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Holeczek Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 No ładnie ci to wychodzi... Ja właśnie sklejam RWD-5 z depronu (to mój pierwszy model z tego materiału) i szczerze mówiąc nie wychodzi mi to tak ładnie jak tobie... Z tego co widzę to modelik bardzo ładnie się zapowiada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danylotnik Opublikowano 23 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Dzisiaj ciąg dalszy budowy , kadlub z usterzeniem gotowy do obklejenia, zdecydowalem sie jednak na obklejenia modelu papierem co poprawi o wiele wyglad wizualny modelu. Oto fotki A tak powstała owiewka. Podczas klejenia. Po końcowym szlifie. MVVS, z czasem nabierzesz wprawy pamiętaj o tym aby nie dawać za duzo kleju, posmarowac obydwie powierzchnie bardzo cieniutko klejem odczekach z 3minuty i zlożyc elementy do kupy wtedy wychodzi ladnie i czysto a przede wszystkim powstaje mocne połacznie. Jutro wycinam skrzydełka...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 1 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 Noo Bardzo ładnie ! CZekam na ciąg dalszy... EDIT Coś posuneło sie dalej ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 1 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 Czołem braci modelarskiej Masz jakieś plany czy tak z głowy to robisz taki fajny samolocik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 1 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 Tak teraz patrzę i widzę czuły punkt. Przy mocniejszym cyrklu kadłub pęknie Ci za 3cią wręgą. To wmocnienie z balsy powinno być dłuższe i kończyć się łagodnie po skosie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 Czy pomiędzy pierwszą i drugą wręgą nie ma żadnego wzmocnienia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi-000 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 i jak dalsza relacja z budowy modelu ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 modelowi przy najmniejszym kreciku odpadnie lub sprasuje się przód. wzmocnij to jakoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tost Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 moge poprosic plany na tomasz1990@gmail.com jesli ktos ma tej extry? Będę bardzo wdzięczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 mozesz wrzucic gdzies plany? dzieki ps. Piekny modelek juz jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danylotnik Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Plany...dużo osób juz oto mnie pytało wygrzebałem chyba kiedys cos z sieci a nie pamiętam dokładnie skąd na dysku tez nie mam pozostały tylko jakies powycinane szablony.....ale poszukam jeszcze jak cos to podam linka... Model wzorowany na tym.. http://majster-klepka.pl/images/images_extra/ex2.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 koniecznie zrób kabinke z butelki PET. Jako kopyto użyj klocka spod palety ... modelik zapowiada się supcio. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.