TommyTom Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Cześć, czy ktoś wie jak ustalić na tej ładowarce funkcję "storage" do lipoli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Ch. Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Cześć, czy ktoś wie jak ustalić na tej ładowarce funkcję "storage" do lipoli? Ta ładowarka nie ma tej funkcji. Używam jej od 5 lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Dzięki za odpowiedź Jak zatem rozładowujesz pakiety do przechowywania? Do jakiego poziomu - 40% wartości napięcia? Inaczej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Ch. Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Dzięki za odpowiedź Jak zatem rozładowujesz pakiety do przechowywania? Do jakiego poziomu - 40% wartości napięcia? Inaczej? Witam, obecnie to już jest rezerwowa ładowarka, a w nowej mam funkcję storage. NIe sprawdzałem jeszcze do jakiego napięcia i orientacyjnej pojemności w tej opcji pakiety są ładowane lub rozłądowywane. Ja k zrobiętest, prześlę wynik. W kwestii C14, Li-pole doprowadzałem do ok 70% pojemności maksymalnej i napięcia ok. 3,85 V. Ale tyle różnych jest teorii na ten temat, że można się pogubić... Chyba ważne żeby nabite na 100% nie leżały powyżej 2 tyg. I podobnie rozładowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi