Krzysiek Hanuszkiewicz Opublikowano 25 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2007 Jeśli ma ktoś odbiornik E-Sky i mógł by mi sfotografować w jakimś rozsądnym zbliżeniu płytkę od strony kwarcu , to był bym wielce zobowiązany ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 25 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2007 Witam Tutaj zdjęcie w dużej rozdzielczości, ja natomiast poprosił bym o fotografie drugiej strony, ponieważ uszkodził mi się jeden element i nie widzę jego oznaczenia :? EDIT: chodzi o oznaczenie tego elementu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Hanuszkiewicz Opublikowano 26 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 http://khanuszkiewicz.fotosik.pl/albumy/337207.html to jakaś dioda jest.. kliknij by powiększyć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remzibi Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 WitamTutaj zdjęcie w dużej rozdzielczości, ja natomiast poprosił bym o fotografie drugiej strony, ponieważ uszkodził mi się jeden element i nie widzę jego oznaczenia :? EDIT: chodzi o oznaczenie tego elementu To jest dioda - dokladnie taka sama jak ta oznaczona D1 - ja mam w posiadaniu odbiornik gdzie jest wylamana ta D1 - ale nie mam pewnosci czy to jedyna usterka . Nie wiem co to za dioda - z pomiarow wynika ze zwykla krzemowa , ale moze byc tez inna - nie wiem . EDIT . dopiero zobaczylem date - juz problem pewnie rozwiazany . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 niezupełnie, odbiornik dalej leży i czeka bo nie mam jak go naprawić :roll: ale dzięki za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_255 Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 Aby naprawic ten odbiornik przyda ci sie oscyloskop i generator na 35Mhz. Moze to być np dioda pojemnościowa. Tak na prawde na odległość cieżko jest cokolwiek doradzić. Sproboj w to miejsce wstawic BB105 i zobacz co sie bedzie działo. Moze akurat to dioda pojemnościowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 Dioda pojemnościowa? Bardziej stawiam na diodę w obwodzie wejściowym zabezpieczającą przed bardzo dużym sygnałem z anteny.Bez niej odbiornik powinien działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remzibi Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Dioda pojemnościowa? Bardziej stawiam na diodę w obwodzie wejściowym zabezpieczającą przed bardzo dużym sygnałem z anteny.Bez niej odbiornik powinien działać. Przychylam sie do tej opini - pojemnosciowe mierza sie inaczej - ta wyglada na zwykly krzemiak . Wroce do tego odbiorniczka jeszcze jak czasu troche styknie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 a czy ktoś mógłby go sprobować naprawić? sam raczej nie bardzo dam rade, z elektroniki to potrafię montować gotowe układy i nie mam nawet lutownicy do SMD, jeśli ktoś by się podjął naprawy to proszę o info na PW, z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remzibi Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Do tej pory udalo mi sie naprawic dwa takie odbiorniki - ale tez na dwoch innych poleglem - wiec statystyczna skutecznosc jak na razie 50% . Jak dojde do wiekszej skutecznosci to sie bede polecal - na razie pomecze te dwa pozostale ktore mam . Jak je zmecze to sie podejme . EDIT : Wiec jest to zwykla dioda krzemowa i na taka mozna wymieniac bezproblemowo . Nastepny odbiornik postawilem na nogi , wiec powoli skutecznosc rosnie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.