Skocz do zawartości

No i wyladował... Pomocy..

baxter12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tylko nie wiem gdzie....

Zbudowalem Pat Mate, wczoraj go ulotniłem... Latał pięknie, potem poleciał nieco za wysolko...

A potem dmuchnął wiatr i zniosło go nad ogródki działkowe...

No i juz go nie znalazłem..

Odbiornik,

regolator jeti 18

4 serwa

motorek

Sliczny akusik 460 mAh

beczeć sie chce...

A tak pieknie latal..

Chodziłem szukałem.., dałem ogloszenie na ogródkach, ale nie licze na zbyt wiele..

Musze teraz zakupic nowy sprzet poradzcie jaki odbiornik wziac z tych tanszych:

http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p1005,odbiornik-rex-4-plus-jeti

czy:

http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=278

Nadajnik mam od SkyLady...

Buuu :cry: nie moge sobie miejsca w domu znalezc...

baxter12

Opublikowano

Łącze się w bólu - sam tak samo nie dawno straciłem model.

Mój jednak zniosło do lasu - działki dają większą szansę na odzyskanie. Daj ogłoszenie na tablicach tych ogrodów, powiadom zarząd danego RODu - może ktoś go znajdzie i Ci zwróci (BTW na które działki Ci zniosło ?)

Po Nowym Roku podskocz do sklepu pana Zenka i poproś żeby oni zwrócili uwagę czy ktoś nie chce sprzedać tego modelu, powieś też u nich ogłoszenie.

Może model się znajdzie - nie łam się :)

Opublikowano

Witam

Podobną sytuację miałem 18.12.2007. Wiało delikatnie. Przynajmniej tak mi się na początku wydawało. Gdy tylko wzbiłem się wyżej zaczeło go znosić. W sumie walczyłem ok.3 minuty (biegłem za nim bo traciłem zasięg wzrokowy. był za drzewami i rzeką) i poddałem się. Wydawało mi się, że będzie ok 200-250m ode mnie. Jak sie okazało był prawie 400m. Spadł przy głównej drodze, przy okazji uderzył w słup telefoniczny. Przejeżdżający obok kierowca zauważył samolot i od razu zatrzymał się i chciał go zabrać, ale na szczęście zobaczył go mój sąsiad(pracował obok)

:jupi:

Drobne zadraśnięcie na prawej lotce. Tylko.

Po powrocie do domu wziąłem kasę, kupiłem 2 Żubry i poszedłem podziękować

Mam nadzieję, że tobie też się uda odzyskać samolot. Powodzenia

Opublikowano

Witajcie,

Baxter, ja bym na Twoim miejscu nie był taki pewny tych ogródków - często ocena odległości zawodzi, to może być dużo dalej...niestety. Ale życzę Ci jak najlepiej. Sam jesienią tak miałem, a w zasadzie mój 15 letni syn. Zanim się zorientował (latając na zawietrznej), to model był już małą kropką nad lasem :shock: a on uparł się , że będzie ratować model i wyląduje na czuja :mrgreen: . Szukaliśmy 2 godziny po lesie w odległości do 500m (przecież tam go widzieliśmy) a po następnej godzinie kolega znalazł go u rolnika na przydomowym ogródku całego i zdrowego, ale to było ponad 1000m dalej... .Radość była wielka, no może trochę przyćmiona 2 kleszczami zaliczonymi w leśnych chaszczach :oops:

Anyway - powodzenia!

Krzysiek,

Opublikowano

Te ogródki akurat są mocno prawdopodobne. W tym rejonie jest pięć wielkich RODów, z których największy (z tego co pamiętam) ma sporo ponad 1000 ogródków. To największe takie "zagłębie" na opłotkach miasta i prawdopodobieństwo trafienia jest spore.

Ps. Sam jestem działkowcem :D

Opublikowano

P.S.

ZNALAZŁ SIĘ!!!!!

Czekał na mnie grzecznie na trawniczku jednego z ogrodkow... Złamał sobie statecznik, i stłukl śmigiełko... Pakiecik miał 2,95V więc powolutku go ładuje..

Dziękuje za wsparcie..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.