heksodus Opublikowano 20 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 Dx8 to przecież nie stare radio tylko średniej klasy aparatura,az nie mogę się nadziwić ze takiego babola ktoś popełnił w oprogtramowaniu. Fakt mogę w dual rate ograniczyć wychyły na wł do buterfly,ale nic nie zrobie z ograniczniem klap jak rówież bym musiał poświęcić dual rate które wykorzystuje przy ladowaniu.Ogólnie radio mi pasuje pod kazdym wzgledem,ale jesli tego nie zmienią to lipa.A tak naprawdę wystarczy przecież porządny soft.Czekam na odpowiedz ze spektruma.A najśmieszniejsze jest to ,ze nikt przedemną nie zgłosił tego problemu do dystrybutora..Więc narazie się łudzę,ze coś jest nie tak. z moim softem.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psiwak Opublikowano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Przejgladalem instrukcje i musze Ciebie zmartwic bo to nie babol tylko zamierzone dzialanie, Spectrum dopiero od DX10 udostepnia ta funkcje i nazywaja to "Absolute Travel" Nie pozostaje tobie nic innego jak zabawa z udzialami procentowymi lub wymiana radia. W duzej mierze w taki sposob wlasnie "segreguje" sie radia na odpowienie polki cenowe bo programista dodaje jeden warunek na koniec przed wyjsciem sygnalu i obcina mu wartosc jezeli jest za duza. Zobacz moze Spectrum za dopalata odblokuje tobie ta funkcje (niektore funkcje w GR MC-16 moga byc odblokowywane) DR to zwykly mikser, jak masz wolny dowolny mikser to mozesz soebie go zrobic i podlaczyc pod motylka A co masz nie tak z klapami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 21 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Powinienieś być na miejscu tego pana co sprzedaje radia,bo on nie miał bladego pojęcia co to może być także dzięki! tych mixów to może zabraknąć.jesli chodzi o klapy to mam sprzężone z lotkami ,więc jak wł buterfly to też klapy mi pewnie będą pracować na maxymalnych wychylach. Ale juz jestem dobrej myśli bo ustawie w dual rate,a kalpy na mixe i będzie ok. W kazdym razie może ktoś się ogarnie w spektrumie i poprawi soft..Jeszcze raz dzięki za pomoc.! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psiwak Opublikowano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 A nie lepiej wylaczyc mikser odpowiedzialny za wychylenia klap razem z lotkami w fazie ladowania? Powodzenia zycze, takie problemy powoduja ze sie lepiej pozanje radio i stara sie z niego wyciagnac co sie da stosujac rozne myki Wiec jest cos pozytywnego w takim problemie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 21 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Nie ukrywam,ze przez takie mixy przechodzę pierwszy raz ,bo do tej pory najbardziej skomplikowanym mixem były klapolotki i delta wiec musisz mi wybaczyć.A jak dokoncze model będe miał go w domu to siąde wygodnie w fotelu z zimnym piwkiem i wtedy fizycznie będe miał kazdy ruch na oku ,bo narazie w monitorze to mam problem.Ale znowu masz racje ,bo pewnie trzeba go wyłączyć Paweł chcesz czy nie ,ale czuje ,ze bedziesz moim doradcą od mixów :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 26 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Opanowałem te ograniczenia.Natomiast na włączonym buterfly pracuje mi jedna lotka tzn ta która idzie do góry wogóle nie pracuje.Czy tak może być? W kazdym razie nic nie zerwe Przy maximum wychyłach.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psiwak Opublikowano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Marek, Mozesz to rozwinac ......Natomiast na włączonym buterfly pracuje mi jedna lotka tzn ta która idzie do góry wogóle nie pracuje... Czy ty nie dales wychylen lotek w gore, czy tylko jedna (lewa lub prawa) idzie do gory ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 26 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Sory tym razem padlo glupie pytanie Jest chyba wszystki ok. Ustawilem buterfly i zablokowałem ruch w diferental i wydaje sie byc ok. W sumie ten mix chyba jest do delty,ale spełnił mój problem. Natomiast SW zablokuje w D/R To by było na tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkriesel Opublikowano 15 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 Witam Kolegów, mój problem z DX8, a w zasadzie zagadka (bądz mój brak znajomości tematu). Monitor pokazujący wychylenia serw, pokazuje tak, jak bym miał włączone rewersy. Drążek w prawo, model w prawo, a lotki na monitorze w lewo. To sami jest z ruderem i wysokością jak oddaje na wysokości to pojawiają mi się dodatnie procentowe wartości, jak zaciągam idę w "minus". Czy ktoś z kolegów się z tym spotkał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 15 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 Nie miałem tej apki, ale to raczej, a nawet na pewno normalne. Sprawdź jeszcze czy na innych slotach pamięci też tak jest, ale widocznie takie jest oprogramowanie. Gdyby coś było nie tak, to problem byłby znacznie poważniejszy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkriesel Opublikowano 15 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 W innych modelach, też tak jest, mody, też tego nie zmieniają, tylko rewers pewnie ten typ tak ma i trzeba się przyzwyczaić. Trochę kiepsko jak konfigurowałem mikser i elewator ustawiłem w minusie a on zadziera. Dobrze, że na ziemi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Czy komuś się udało w opcji GLIDER ustawić gaz na drążku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Dla zainteresowanych motor jest pod opcją spoiler i tam trzeba zatwierdzić trzy kwadraty..Tak podpowiedział mi gosc z poza forum.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 21 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Może ktoś wie dlaczego odbiornik AR8000 ma na obudowie dsm2 a syg na apce pokazuje dsmx? W sklepach rzeczywiscie są dwa typy,ale czemu się to nie pokrywa z etykietą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goodman Opublikowano 21 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Może ktoś wie dlaczego odbiornik AR8000 ma na obudowie dsm2 a syg na apce pokazuje dsmx? W sklepach rzeczywiscie są dwa typy,ale czemu się to nie pokrywa z etykietą? Musi być dobrze skonfigurowana. DSM2 do DSM2 . Nie powinno być DSM2 do DSMX. Jeśli tak ci się zbinduje wchodzisz w ustawienia i zmieniasz na DSM2 i bindujesz raz jeszcze wtedy zbinduje się DSM2 do DSM2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 21 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Czyli jeśli miałem dsm2 a zbindowałem na dsmx to syg mogłem mieć gorszy? ..Z góry dzięki.Myslałem ,ze wybiera automatycznie system,a tu mnie zaskoczyłeś.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 14 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Jednak po sprawdzeniu kilku odbiorników doszedłem do wniosku,ze sygnał wybiera automatycznie i nie możliwym jest zbindowanie dsmx na dsm2. Czy odwrotnie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Może mi ktoś powiedzieć jak ustwić alarm zasięgu,jakie wartości wpisać? Bo wyskakują jakieś cyfry,ale nie wiem o co kaman A nigdzie nie mogę znaleźć opisu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi