idfx Opublikowano 28 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Witam ! Przymierzam się do zakupu modułu i odbiorników by przejść na FrSky. Poczytałem trochę i zrobił mi się mętlik w głowie jeśli chodzi o instalację w T9X. Podobno mają różne standardy napięć, bodajże 3.3V w jednym i 5V w drugim i trzeba zastosować diodę. Inne moduły już mają ta diodę wbudowaną. Jaki więc "komplet" muszę zakupić by nadawał się od razu do instalacji w t9x ? Czy są do zakupienia gdzieś "od ręki" bez bawienia się w HK itd. ? Troszkę zależy mi na czasie. Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Sz Opublikowano 28 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Widziałeś to ogłoszenie Moduł nadawczy z odbiornikiem FrSky V8 JT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 28 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Tak, widziałem i kontaktowałem się z tym kolegą, ale właśnie utknąłem jak szukałem informacji montażu. Jedni piszą, że jest możliwość uszkodzenia, bez uprzednich przeróbek, inni że są już wersje z odpowiednim standardem itd. Posiadam aparaturę FS-TH9X, podobno dokładna kopia Turnigy 9X. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artu Opublikowano 30 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 Kacper, Wkładasz i Zapominasz. Działa "od strzała" Problemy były z modułami JR, gdyż na drugim pinie miały one zasilanie bodajże 3V a w TGY/FlSky jest ono podłączone do masy i moduły JR się paliły. W FrSky nie ma tego problemu, jak i w "oranżadach" i innych w standardzie JR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 30 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 Dzięki wielkie, to zamawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi