Paweł F Opublikowano 28 Maja 2013 Opublikowano 28 Maja 2013 Witam Jako, że zmienilem aparaturę z Futaby 4ex na Graupnera Mx-16s i stary interfejs niechciał wogóle współpracować z nową aparaturą zakupiłem nowy kabelek na allegro. Chciałem poćwiczyć sobie na symulatorze Aerofly pro deluxe i pojawił się problem ze sterowaniem. Symulator nie widzi przepustnicy- wszystkie pozostałe kanaly działaja i da się je kalibrować. Próbowałem z różnymi ustawieniami Mode od 1 do 4 , silnik na C1 - do siebie,odsiebie i bez, modulacja PPM i pozostałe. Program wogóle nie widzi ruchu przepustnicy nieazależnie jaki by to Mode nie był, czasami pojawia się jakiś "dziki sygnał" czerwony pasek odpowiadający w programie dla zobrazowania zakresu działania kanału - miga Ma ktoś jakieś podobne doświadczenia lub pomysł? Dodam, że Futaba pracowała bardzo dobrze na tym symulatorze
psiwak Opublikowano 28 Maja 2013 Opublikowano 28 Maja 2013 A modulacja (chyba tak to sie nazywa) jest poprawna?
Paweł F Opublikowano 28 Maja 2013 Autor Opublikowano 28 Maja 2013 modulacja jest PPM - poprawna wg instrukcji. wszystkie pozostałe kanały działają tylko nie odczytuje sygnału z C1 - przepustnica
Rekomendowane odpowiedzi