vowthyn Opublikowano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Dawno temu używałem kabla jack-jack do karty dźwiękowej w połączeniu z pecetem i programem SmartPropoPlus i aparatura T9x z fabrycznym softem działała normalnie z symulatorem . Potem zmieniłem soft w nadajniku na ER9x, symulatora wtedy nie używałem dłuższy czas bo latałem w realu. Teraz chciałbym potrenować latanie modelem innej kategorii i wolałbym zacząć od sima, ale mam kłopot z widocznością nadajnika w komputerze. Czy ktoś stosuje połączenie jack-jack z softem Er9x i może udzielić mi jakichś wskazówek? Próbowałem różnych ustawień w SmartPropoPlus zarówno z modulacją PPM jak i PCM, ale bez sukcesów jak dotąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Podłącz słuchawki do wyjścia. Sygnał PPM poznasz bez problemu U mnie jest przy wyłączonej apce. Jak masz sygnał PPM, to wina jest po stronie kompa. Bartosz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekH Opublikowano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Masz zrobiony mod z wlutowanym rezystorem? Spróbuj ustawić nowy model z template "simple 4 channel" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vowthyn Opublikowano 13 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Tak, mam mod z rezystorem. Jak napisałem w pierwszym poście nadajnik normalnie działał z symulatorem na fabrycznym sofcie. Próbowałem różnych ustawień łącznie z "simple 4 channel". Przy okazji - przez roztargnienie założyłem temat w złym dziale, proszę o przeniesienie do działu aparatur. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 A ja nie mam moda, a działa... Sprawdziłeś słuchawkami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi