profesorek92 Opublikowano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 Witajcie, na podstawie planów zamieszczonych na forum SAUModelarnia, wykonałem taki malutki "szybowczyk" TEN PO LEWEJ . Ma on rozpiętość około 45 cm. Waży +/- 13g Poszedłem polatać i "WoW" to lata Rzucałem go z takiej nie za dużej górki. Raz przeleciało z 50-60 metrów - skakałem z radości. Bardzo mi się spodobało. Teraz mam do Was prośbę.Czy mogli byście zaproponować jakiś inny, trochę większy model. Myślę o czymś rozpiętości koło 75-80 cm. Oczywiście depronowe, w miarę prosta konstrukcja. Ale chodzi mi o taki modelik "rzutkę" bez sterowania. Taki po prostu rzuć->leci->spada Z góry dziękuję profesorek92 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur z kołobrzegu Opublikowano 31 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 no to moż emodel na którym zęby zjadłem czyli bardzo popularna "jaskółka " ja jak zaczynałem to właśnie po rzutku robiłem ze 3 jaskółki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielonnn Opublikowano 1 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 Sam zaprojektuj sobie jakąś rzutke Kawałek kartki,ołowek, linijka, zachowanie jako takich proporcji i sie bawisz Zapewniam model zaprojektowany przez siebie i na dodatek, który bardzo dobrze lata to dopiero satysfakcja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profesorek92 Opublikowano 1 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 Mmm. też o tym myślałem, ale bałem się, że to mi zupełnie nie wyjdzie i co najwyżej na ścianie powisi.... Ale jak tak piszesz, to zaczynam się nad tym poważnie zastanawiać. Może coś rozrysuję sobie Przy okazji - część samolotów ma takie skrzydła \________@________/ , takie z podniesionymi końcówkami - jaki jest tego cel ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas Opublikowano 1 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 Żeby był bardziej stateczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.