Peter Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 I masz 360 stopni A nawet wiecej nie wiem jaki zasieg? Gdzies juz to pisalem, ze Yellow Jacket to raczej do latania kolo nogi. A czy beda 2 czy 1 to juz nic nie zmienia. W srodku sa sardynki (glowice z Airwave , wiec czulosci to raczej nie ma duzej. To jest system ULTIMATE No to jest problem.Raczej nie polatasz (nawet na super antenach) dalej jak 2 km. Do tego trzeba innych tunerow-a przynajmniej jednego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FPV Olo Opublikowano 22 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 Peter to ja tu chce skompletowac wysokiej klasy sprzet i to ma mi dac zasieg 2km :!: :?: To co mam kupic do 5km :?: :?: :!: i za ile :?: :!: Bo juz sam sie pogubiłem normalmie :? :crazy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 A mowilem, nie wierz w to co pisza. Moge Ci pomoc tylko w ten sposob, ze zeznam jak dziala to co widzialem na wlasne :shock: lub co uzywalem. Najwieksze szanse masz masz na tym odbiorniku-13cm. UK http://www.13cm.co.uk/html/wide_coverage_receiver.html Wymaga tylko kosmetycznych zmian-zasilanie. Na nim padlo (prawie) 3km bez oznak zaklocen. Proponowal bym , najpierw znalezc taki nadajnik i odbiornik RC ktory zapewni Ci sterowanie pow. 2 km.Inaczej bedzie jak na filmie :devil: Bo bez autopilota,coopilota-stabilizacji to lot kamikaze. Po prostu rozbijesz model. Latwiej zrobic lacznosc Tv (przynajmniej dla mnie-teraz) na taka odleglosc majac juz troche tych gadzetow-anteny,RX i TX niz przeskoczyc problem zasiegu RC.Prawde mowiac jeszcze sie do tego nie przymierzalem.Na razie tylko spadaly samoloty. Bardzo chetnie zapoznam sie z tym, jak to zrobic , by miec zasieg rzedu 5 km na radiu -standartowym- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiekbrej Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 Bardzo chetnie zapoznam sie z tym, jak to zrobic , by miec zasieg rzedu 5 km na radiu -standartowym- To proste. Wystarczy zapewnić niezakłócone warunki pracy odbiornika RC, oraz odpowiednią wysokość lotu modelu. A jeżeli interesują cię szczegóły to zapytaj o to Armanda - on już dawno rejestrował poprawną pracę odbiornika w odległości 3.5 km od nadajnika - i z tego co wiem była to aparatura standardowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 Tak, Multiplex Profi mc 4000 i odbiornik Multiplexa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiekbrej Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 Witam Armand Jak sądzę nie była to granica możliwości tego sprzętu (myślę tu oodpowiedniej wysokości lotu modelu) No ale odpadam już bo za chwilę następna reprymenda :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 No ale odpadam już bo za chwilę następna reprymenda No coz,taka moja rola,jesli w nieodpowiednim dziale.Zrozumcie prosze,ze wielu to czyta i musze dbac o klarownosc tematow.Dla przykladu,ktos szuka informacji jak zwiekszyc zasieg RC-czy ma tego szukac w dziale Baza-podglad i zapis ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.