krzysiek.riese Opublikowano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 Panowie może są w śród nas jacyś górnicy? Opowiadajcie o swojej robocie i zakładach pracy. Ja zacznę od siebie: Pracuję w konsorcjum firm Vacat-Budwak jako Nadgórnik ( dla nie doinformowanych nadgórnik to najniższa stopniem osoba dozoru ruchu zakładu górniczego), na oddziele GZL czyli zabudowy i likwidacje ścian, przenośników i reszty całej armatury znajdującej się pod ziemią. Pracuję na KWK Zofiówka należącej do JSW. Kopalnia ogółem miła lecz niestety niebezpieczna, mamy wszystko co najgorsze: - 4 kategoria zagrożenia metanowego (najwyższa) - klasa B zagrożenia wybuchem pyłu węglowego (najwyższa) - pokłady zaliczone do zagrożonych tąpaniami - pokłady zaliczone do zagrożenia wyrzutami metanu i skał Piszcie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin851 Opublikowano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Witam! Ja jestem tak na szybko to pracuje na KWK Jas-Mos Jak co to więcej napisze wieczorem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Ja byłem przez miesiąc Znaczy się praktyki miałem na KWK Jankowice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek.riese Opublikowano 16 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Gulio jaka szkoła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 ZSZ w Wodzisławiu Śląskim -kierunek Technik Mechatronik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek.riese Opublikowano 16 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 heh zielone żabki się kłaniają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi