Maciek74 Opublikowano 18 Czerwca 2013 Opublikowano 18 Czerwca 2013 mam problem z telemetrią Hiteca, termometry na silniku i regulatorze pokazuja mi maks 42stopnie celsjusza podczas gdy niejednokrotnie przekraczam 100, a modul GPS po zimie przestal dzialac mimo ze niczego przez zime nie dotykalem, czy ktos ma podobne doswiadczenia? Pozdrawiam M.
GEX999 Opublikowano 18 Czerwca 2013 Opublikowano 18 Czerwca 2013 Proponuję napisać mail'a do serwisu Hitec'a, może pomogą .
alenik Opublikowano 18 Czerwca 2013 Opublikowano 18 Czerwca 2013 A próbowałeś na innej stacji telemetrycznej sprawdzić swoje czujniki? (może grzecznościowo w którymś z lokalnych sklepów pomogą) ... albo wpadnij na http://pfmrc.eu/inde...%93-zapraszamy/ to sprawdzimy na moim zestawie
pmaverick Opublikowano 19 Czerwca 2013 Opublikowano 19 Czerwca 2013 Sprobuj zasilić stacje SS samodzielnie, niezaleznie od pakietów napedowych/odbiornikowych. Sprawdz tez polaczenie stacja SS z odbiornikiem i na koncu pytanie - jaki RX?
pietka Opublikowano 19 Czerwca 2013 Opublikowano 19 Czerwca 2013 Aby wszystko hulało, powinieneś mieć najnowsze wersje softu w każdym z elementów zestawu rx/tx/tm. Masz? Jeśli chodzi o RX to można Optimę 6 wzbogacić o soft z Optimy 7, udało mi się to zrobić ale jeszcze nie sprawdziłem telemetrii z "podkręcaną" szóstką. Ostrzegam, że wszelkiego rodzaju takie modyfikacje robi się na własną odpowiedzialność. Jeśli coś pójdzie nie tak, można uszkodzić trwale odbiornik. Pozdrawiam Piotr
pmaverick Opublikowano 20 Czerwca 2013 Opublikowano 20 Czerwca 2013 Aby wszystko hulało, powinieneś mieć najnowsze wersje softu w każdym z elementów zestawu rx/tx/tm. Masz? Jeśli chodzi o RX to można Optimę 6 wzbogacić o soft z Optimy 7, udało mi się to zrobić ale jeszcze nie sprawdziłem telemetrii z "podkręcaną" szóstką. Ostrzegam, że wszelkiego rodzaju takie modyfikacje robi się na własną odpowiedzialność. Jeśli coś pójdzie nie tak, można uszkodzić trwale odbiornik. Pozdrawiam Piotr Doczytaj - to dzialało już problem pojawil się po przerwie. Ja obstawiam problem z transferem miedzy stacja SS a odbiornikiem. Sprobowałbym zbindować raz jeszcze Nadajnik z RX.
Maciek74 Opublikowano 21 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2013 obrotomierz dziala, amperomierz dziala, voltomierz tez, termometry od poczatku pokazuja dziwna temperature, zastanawiam sie czy modul GPS nie ma wewnetrznej baterii podtrzymujacej jakis uklad ktora poprostu przez zime sie wyladowala? ponowne bindowanie nic nie dalo... waszze termometry jakie temperatury pokazuja? uzywam optimy 7
Rekomendowane odpowiedzi