Rekrut:) Opublikowano 31 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 Witam! Jaki zastosowac napęd do sky lady??Myśle nad tym silnikiem: http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=1560 i nie wiem co dalej... jakie zastosowac śmigło i przekładnie ewentualnie??I czy wogóle ten silnik?? Waga modelu okolo 600g Prosze o pomoc pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekrut:) Opublikowano 31 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 lub moze ten silnik??: http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=336 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 31 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 "Elektroszybowiec napędzany silnikiem klasy 400 z bezpośrednim napędem i składanym śmigłem" Cytat, wpisałem w google sky lady. Pierwszy lepszy skle, i opis taki (cześć). Z 480 będziesz miał większą wagę i nadmiar mocy. Po co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekrut:) Opublikowano 31 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 mialem gaaupner 400 i jednak to bylo za malo troche;/;/ ja chce wiedziec dokladnie jakiej wielkosci smiglo itp...a nie ze smiglo skladane;/mi to nic nie mowi:( ...a nie znam sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 31 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 Ten silnik bedzie idealny. Permax 480, mocniejszy od orginalnego, ale wazy tyle samo, wiec wywazenia nie musisz zmieniac. Mialem go zamontowanego, sprawowal sie bardzo dobrze. Potem RwD Skazoo z nim latał.. Baxter12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekrut:) Opublikowano 31 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 i na taka odp czekałem! teraz jeszcze jakie smiglo zamontowac i czy dac przekładnie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 31 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 Przekładnia to twój wybór. Ale chyba łatwiej montować śmigło;) Ja mam permaxa 400 (5x4,5 śmigło) z nakładanym śmigłem prosto na ośkę i latać powinien. (nie latałem, ostałem go, ale latać latał, widać że używany trochę). A rozmiar w sklepach zalecają do tego silnika: 5x4.5 , 8x4.3 , 9x4.7 :mrgreen: No i z tych przedziałów powinny być dobre. Mniejsze śmigło szybszy, gorszy ciąg. Średnie to będzie idealnie (ja bym ci zalecił to 8x4,3). A to wieksze będzie ci model wolno latał. Tak przynajmniej wynika z tego co ja wiem (żeby nie bylo na mnie jak coś źle) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 31 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 Nie dawaj przekladni, bez sensu. Baxter12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekrut:) Opublikowano 31 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 czyli bezpośrednio dać śmigło składane 8x4,3??i dam permaxa 480(waga jak w oryginalnym)tak jak pisał baxter12 nie będę miał problemów z wyważaniem:) to dzięki Wam wielkie:) Udanego sylwka i szczęśliwego nowego roku!!:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 1 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 Śmigło 8x4.3 jest za duże do tego silnika. Bez przekładni ten silnik powinien kręcić śmigłem 6x4 lub 6x5. Mogłoby też być 7x3.5. Weź pod uwagę, że Multiplex podaje na swojej stronie (co ewidentnie przeczy danym z modele.sklep) max. prąd (1 minutowy) dla tego silnika 12A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekrut:) Opublikowano 1 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 kurde nigdzie nie mogę znaleźć takiego śmigła składanego;/;/ na allegro znalazłem takie: http://allegro.pl/item289123322_smiglo_skladane_graupner_cam_prop_6x3.html ale może być chyba za małe...chyba żeby zastosować lekkie podwozie i stałe gws może...?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 1 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 Może tutaj coś znajdziesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekrut:) Opublikowano 1 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 no idealnie:)!! wielkie dzięki:) Kupie to: http://rcsklep.pl/product_info.php?cPath=24_53&products_id=291 6,5x4-takie będzie dobre bo permax jest mocny i da rade z tym śmigłem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 Jak wszystko Ci dojdzie i złożysz. Napisz jak się latało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekrut:) Opublikowano 2 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 ok:)dzisiaj już wszystko zamówiłem:)to śmigło,permaxa 480 i pakiet NiMh(1100mAh)wszystko jak najtaniej:)To modelik żeby sobie polatać rekreacyjnie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekrut:) Opublikowano 18 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 dzisiaj dopiero doszły mi części do sky lady...(silnik,akku) .Podłącze wszystko troszkę porobię i jak pogoda będzie łaskawa to jutro będzie latanko :rotfl: .Ze wstępnego podłączenia akku do silnika to ma bardzo dobry ciąg...o wiele większy niż oryginalny w tym modelu :jupi: pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Wznawiam. I jak , możesz napisać jak się tym po modernizacji latało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekrut:) Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Na tym silniku i śmigle jakie zamówiłem model lata bardzo dobrze.Jest to dobry zamiennik do oryginalnego silnika.Chociaż jego cena...no trochę już dużo kosztuje jak na silnik szczotkowy :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.