vava Opublikowano 21 Czerwca 2013 Opublikowano 21 Czerwca 2013 Cześć, Przewinęło mi się przez ręce już 2-3 modele z depronu, ale ten materiał zaczyna mnie już nudzić. Teraz chciałbym postawić na jakąś balsową konstrukcję. Moglibyście polecić modele od których warto zacząć przygodę z tym materiałem? Marzy mi się makieta szybowca, ale nie wiem czy doświadczenie pozwoli. ;P Paweł
Gość Opublikowano 21 Czerwca 2013 Opublikowano 21 Czerwca 2013 Makieta szybowca raczej odpada. Musisz najpierw poznać materiał jakim jest balsa a to najlepiej na jakiejś prostej konstrukcji. Trudno Ci coś doradzić tym bardziej że nawet nie wiadomo ile masz lat ( a to jednak ma znaczenie w kwestii samozaparcia do pracy) i nie wiadomo jakie te modele z depronu zbudowałeś. Zacznij od prostych modeli ze skrzynkowymi kadłubami.
RobcioRC Opublikowano 21 Czerwca 2013 Opublikowano 21 Czerwca 2013 [...]Moglibyście polecić modele od których warto zacząć przygodę z tym materiałem? Marzy mi się makieta szybowca, ale nie wiem czy doświadczenie pozwoli. ;P Paweł Czesc! Zajrzyj na strone --> http://mirekmodelarzlublin.pl.tl/ Masz tam opisy roznych modeli konstrukcyjnych, ktorych kit'y mozesz rowniez nabyc w dobrej cenie. Nie mam doswiadczenia, ale w wolnych chwilach buduje moj pierwszy model... wlasnie konstrukcyjny. Moge Ci polecic rozmowe z wlascicielem tej strony, Pan Mirek to czlowiek, ktory pomoze... i zyczliwie, spokojnie wyjasni kazda kwestie, o ktora zapytasz. Pozdrawiam. R.
vava Opublikowano 21 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2013 20 lat mam juz za soba. Do tej pory 2 depronowe modele Toto od Motylastego i extra 300 a w miedzyczasie jeszcze parkflyer f-22. Jestem raczej z tych, ktorzy jak zaczną to muszą dokończyć, bo nie lubią zostawiać pracy w połowie. ;p
Rekomendowane odpowiedzi