vava Opublikowano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Cześć, Przewinęło mi się przez ręce już 2-3 modele z depronu, ale ten materiał zaczyna mnie już nudzić. Teraz chciałbym postawić na jakąś balsową konstrukcję. Moglibyście polecić modele od których warto zacząć przygodę z tym materiałem? Marzy mi się makieta szybowca, ale nie wiem czy doświadczenie pozwoli. ;P Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Makieta szybowca raczej odpada. Musisz najpierw poznać materiał jakim jest balsa a to najlepiej na jakiejś prostej konstrukcji. Trudno Ci coś doradzić tym bardziej że nawet nie wiadomo ile masz lat ( a to jednak ma znaczenie w kwestii samozaparcia do pracy) i nie wiadomo jakie te modele z depronu zbudowałeś. Zacznij od prostych modeli ze skrzynkowymi kadłubami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobcioRC Opublikowano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 [...]Moglibyście polecić modele od których warto zacząć przygodę z tym materiałem? Marzy mi się makieta szybowca, ale nie wiem czy doświadczenie pozwoli. ;P Paweł Czesc! Zajrzyj na strone --> http://mirekmodelarzlublin.pl.tl/ Masz tam opisy roznych modeli konstrukcyjnych, ktorych kit'y mozesz rowniez nabyc w dobrej cenie. Nie mam doswiadczenia, ale w wolnych chwilach buduje moj pierwszy model... wlasnie konstrukcyjny. Moge Ci polecic rozmowe z wlascicielem tej strony, Pan Mirek to czlowiek, ktory pomoze... i zyczliwie, spokojnie wyjasni kazda kwestie, o ktora zapytasz. Pozdrawiam. R. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vava Opublikowano 21 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 20 lat mam juz za soba. Do tej pory 2 depronowe modele Toto od Motylastego i extra 300 a w miedzyczasie jeszcze parkflyer f-22. Jestem raczej z tych, ktorzy jak zaczną to muszą dokończyć, bo nie lubią zostawiać pracy w połowie. ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi