tomu Posted January 1, 2008 Posted January 1, 2008 Witajcie, Oto Rosyjska odpowiedz na cesne i pipera. Jak 12 A teraz, zabawniejsza część - To depron i to prosty w budowie jak budowa cepa z przełomu 19 i 20 stulecia. składa się na to bodaj 15 elementów ( pomyliłem się z 20 ) , tłumaczę właśnie opis budowy na Polski z Rosyjskiego. Dam znać jak wszystko będzie gotowe. widok elementów.
Leda_g Posted January 1, 2008 Posted January 1, 2008 Fajny model i super zrobione zdjęcie. Jaka rozpietość i waga? Te skrzydła na dolnym zdjęciu wydają mi się bardzo gładkie jak na sam depron.
tomu Posted January 2, 2008 Author Posted January 2, 2008 Opis budowy po Rosyjsku jest długi jak droga z Doniecka do Taszkientu. Siedzę właśnie i tłumaczę to na normalne litery. Jutro powinno być gotowe tam będą wszystkie dane. Zwrócę uwagę na płat.
TomekW Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 Tomu a masz ten opis po rosyjsku? Może jeszcze z planami? Język znam to sobie z chęcią poczytam i przy okazji poszlifuję (jeżeli możesz to udostępnić)
MiQ27 Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 http://www.rcdesign.ru/articles/avia/electro_aircrafts_3 Po adresach powyższych obrazków można było znaleźć w jakieś 10 sekund :-)
cobra Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 Bardzo fajny model. Czekam niecierpliwie na tłumaczenie. A powiedzmy jeszcze 15 lat temu pewnie bym sobie poradził z oryginalnym tekstem.
rapier Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 Te skrzydła na dolnym zdjęciu wydają mi się bardzo gładkie jak na sam depron. Problem w tym ze model nie jest z depronu ale z cienkich plytek bardziej przypominajacych styrodur ( na rcgroups wiele modeli z tego robia ) Skrzydla maja pelny profil i wydaja sie byc po prostu szlifowane. Calosc zapewne jest pokryta czyms i malowana
Leda_g Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 Po pierwszych zdjęciach też mi się wydawało że to nie jest styrodur, zbyt gładkie są skrzydła i lotki.
Wieczu Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 Rosjanie zrobili Jaka 12 na wzorze PZL 101 Gawron czy Polacy zrobili Gawrona na wzor JAKa 12. Jak to jest? Powodzenia w sklejaniu
GAN Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 O licencjach słyszał? A o Wikipedii słyszał? http://pl.wikipedia.org/wiki/PZL-101_Gawron - pierwsze zdanie w "Historii". GAN
mieczotronix Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 Automatyczny translator babelfish całkiem nieźle tłumaczy ruską stronę z opisem tego samaljotu na angielski (akurat mi to ułatwia czytanie, więc może komuś też). czek it ałt
hubert_tata Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 Automatyczny translator babelfish całkiem nieźle tłumaczy ruską stronę z opisem tego samaljotu na angielski Zacznijmy od tłumaczenia tego tekstu: "Копирование материалов про радиоуправляемые модели и игрушки, опубликованных на этом сайте, запрещено. ? 1997-2007 ?RC design? " Wyszło takie coś: "Copying materials about the radio-controlled models and toy, published on this site, it is forbidden. ? 1997-2007 "RC design" " Teraz proszę to przełożyć na polski i powiedzieć co z tym zrobić.
Peter Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 Tak Panowie.Tylko ruskim wolno to robic!=plagiat. Tu mamy porzadne forum
.:figol:. Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 Witam. Też posiadam JACZKA 12 zestawu z czasów ZSRR Model składało się dość prosto i przyjemnie. Malowanie tak jak do twojego zostało w nim zaproponowane. Model napędzany silnikiem żarowym. W chwili obecnej czeka na wykończenie: obsadzić stery, popychacze,serwa i taka tam kosmetka.
extream Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Hey Ktoś już może przetłumaczył ? Zapowiadało się ciekawie ... :roll:
mieczotronix Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 To jest 35 stron maszynopisu, czyli 17 godzin tłumaczenia non-stop. Komu by się chciało...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.