slawko_k Opublikowano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 Witam. Szukam pomysłu na napęd do pojazdu. Chodzi głównie o przekładnie. Pojazd ma być powolny, planowana waga ok 2kg. Myślę nad paskami klinowymi zębatymi tylko gdzie takie można kupić. szerokość powiedzmy 1cm i długość 20-40cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 Może masz znajomy serwis ksero / drukarek? Tam są fajne napędy z paskami zębatymi. Myślę, że ze złomu jakiegoś by dali free. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 2 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 mam kilka pasków ,kół i silników właśnie z drukarek. chodzi o to że jak za jakiś czas pasek pęknie lub się zerwie żebym drukarki nie musiał szukać. może są jakieś sklepy takimi paskami żeby sobie kupić komplet + zapasowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 Widzialem takie paski u mnie w elektronicznym. Poszukaj w lokalnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomisław Piotr Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 Sklepy z częściami do AGD, może tam znajdziesz coś co Ci będzie odpowiadać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 Na wiosne potrzebowałem nietypowych pasków zębatych do wertykulatora. Znalazłem hurtownie na śląsku, mieli każdy rodzaj paska i co najważniejsze można było kupić nawet jedną sztuke. Poszukam w archiwach i zapodam jak znajdę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.