Wojtekr Opublikowano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 Krążki z nieznanego materiału nacięte prawie przez całą średnicę ..(tylko proszę się nie śmiać ) zawiasy wkleić z nacięciem prostopadle do krawędzi sterowych czy równolegle? Wiem tylko, że najlepiej jest użyć CA i wzmocnić szpilkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zrób zawiasy ze znanego materiału dyskietki,pet-a i wtedy go wklej Tam gdzie zrobiłeś to nacięcie pewnie ten zawias w przyszłości sie złamie. Jaki to model? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtekr Opublikowano 2 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 Dzięki, ja ich nie nacinałem takie są w zestawie. Model to Pitz Spezial z Jamary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 Pitz Spezial to depron ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtekr Opublikowano 2 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 Balsowo-sklejkowy pod silnik 15ccm Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 O to kawałek modelu Oczywiście instrukcja nić na ten ten temat nie mówi ? Pewnie wkleja się nacięciem równolegle i to,,nacięcie" jest po to żeby ten zawias wyginał się konkretnie w tym miejscu a nie w innym. Piszesz że będziesz wklejał na CA uważaj żebyś zdążył ustawić odpowiednio lotkę zanim klej złapie. Żeby zawias nie wyszedł wiercę od spodu nie na wylot tylko tak żeby wiertło przeszło przez zawias a potem kołkuję na klej kawałkiem wykałaczki. ps.fotki modelu mile widziane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtekr Opublikowano 2 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 Dzięki będę go szykował na wiosnę... tymczasem oglądam wszystkie elementy i kombinuję przyszłe sklejanie na razie mocno ćwiczę na symulatorze bo jak widać jestem "młodym modelarzem" fotki są na http://www.jamara-modelltechnik.de/product_info.php/info/p2662_Pitts-S1-Spezial---Design-stars.html Pozdrawiam Wojtek instrukcja rzeczywiście mało mówi...jak dla mnie dużo za mało jeszcze raz dziękuję. Znaczy się mówi może i dużo ale nie w naszym języku :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekJ Opublikowano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 To są zapewne zawiasy mylarowe. Bardzo mocne i proste w montażu. Ostatnio są w wielu zestawach, nawet renomowanym firm. Nacięcia powinny być prostopadle do krawędzi spływu. Służą one do lepszego przenikania ca do wnętrza szczeliny. Kleimy tylko i wyłącznie na rzadki ca. Nie wymagają żadnego dodatkowego kołkowania. Dobrze wklejone, urwą kawałek skrzydła a nie puszczą. Niedawno była tu dyskusja na temat sposobu klejenia tych zawiasków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtekr Opublikowano 2 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 dzięki...człowiek uczy się całe życie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.