krzysiek w Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 MAm taki problem... Zlozylem zamowienie w sklepie wysylkowym,i znalazlem te sama rzecz gdzie indziej taniej.... Czy moge poprostu nieprzyjac paczki bez zadnych konsekwecji??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 Paczka za pobraniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extream Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 Przecież istnieje prawo do zwrotu wysyłki bez podania przyczyny w nienaruszonym stanie ? Jeśli nie odbierzesz paczki tym samym nie zapłacisz kosztów przesyłki prawda ?? Czyli wychodzi na to, że poczta będzie stratna ( pewnie weźmie należność od nadawcy ? ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekJ Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 Jakby zapłacił wcześniej to pewnie nie miał by takich wątpliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekW Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgodnie z prawem nabywca towaru ze sklepu internetowego ma prawo do jego zwrotu bez podania przyczyny w ciągu 14 dni od zakupu. Koszt przesyłki ponosi nabywca (w przypadku reklamacji - sprzedawca). Z tego wynika że bez konsekwencji możesz nie przyjmować paczki, ale sprzedawca ma prawo domagać się od Ciebie zwrotu kosztów przesyłki (w obie strony). Choć szczerze wątpię żeby mu się chciało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GAN Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 Czy moge poprostu nieprzyjac paczki bez zadnych konsekwecji???Możesz, ale uważam, że to byłoby świństwo. Naciągniesz w ten sposób sprzedawcę na koszty przesyłki razy dwa. GAN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 a duza rożnica w cenie ? może niewarto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 Imo jako osoba niepełnoletnia chyba nie masz prawa nawet kupować w sklepach internetowych z podkreśleniem słowa chyba więc możesz sie wypiąć ale właśnie tacy kupujący jak TY są najgorsi! i właśnie od takich szalonych 15 latków mam negi na allegro! Imo jak już coś zamówiłeś do doprowadź to do końca albo przestań zamawiać w necie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek w Opublikowano 3 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 Paczka za pobraniem Wiec odbiore i odesle... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pulo29 Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 Imo jako osoba niepełnoletnia chyba nie masz prawa nawet kupować w sklepach internetowych ja zawsze przed rejestracją czytam regulamin czy jest mowa że "tylko pełonletnia osoba może się zarejestrować w naszym sklepie blablabla..." ale jakoś w żadnym tego nie widziałem przykład modele.sklep.pl; cyber-fly.pl i nie ma mowy o obowiązku pełnoletności do rejestracji. P.S. oczywiście pomijam tu allegro bo tam to wiadomo że trza być pełnoletnim i nie rozumiem tym młodych ........osbników, że nawet nie widzą jakie mogą być z tego konsekwencje jak ich gliny dojdą czy coś bo przez takie coś można sobie niezłego bigosu narobić. Ja nie mam konta na allegro, ale od czego jest pełnoletni brat czy siostra :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 Qpa-jestes Adminem. :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 Czy moge poprostu nieprzyjac paczki bez zadnych konsekwecji??? Oczywiscie ze mozesz,pomijajc aspekty raczej Ci nieznane. Elegancko wyszloby,gdybys pokryl koszty przesylki z listem,chocby z jednym slowem. Sorry,to u nas,nie wiem jak w Twoich stronach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 Imo jako osoba niepełnoletnia chyba nie masz prawa nawet kupować w sklepach internetowych z podkreśleniem słowa chyba osoba po ukonczeniu 14 roku zycia nabywa czesciowo osobowosc prawna umozliwiajaca jej we wlasnym imieniu dokonywac pewnych czynnosci cywilno prawnych. M. in. drobnych zakupow. Ja bym odebral bo: " Tak mówiąc szczerze, W życiu jak w pokerze.. Jest zasada, Karta - stół " Pozdrawiam Baxter12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 Odbierasz - odsyłasz. Masz do tego pełne prawo - zakupiłeś poza siedzibą firmy - skrótowo mówiąc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Najpierw moze zadzwon do sklepu - bo moze jeszcze nie wyslali ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.