szymon_ Opublikowano 3 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Witam Naszło mnie ostatnio na coś nowego. Poszedłem po depron i wyposażenie i szybko zbudowałem halówkę. Wybrałem Bling blinga V3. Model praktycznie już gotowy do lotu, ale jeszcze nie oblatany. Nie mam niestety zdjęć z budowy. Silnik zastosowałem ten: http://www.emodel.pl...l-180625-p-1184 Serwa: http://www.ef3m.pl/1...0-6kg-0-1s.html Pakiet mam obecnie za duży i za ciężki, ale niedługo będzie już odpowiedni. Zobaczymy jak to będzie latało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 26 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 Dopiero teraz piszę, bo tak sobie otworzyłem ten temat i zauważyłem, że masz źle wklejoną wręgę od silnika, a sam silnik jest zdecydowanie za słaby. W przypadku typowych silników w halówkach nie polecam robienia żadnych wręg. Po prostu naklej w miejsce ewentualnej wręgi cieniutkie paski z włókna węglowego i przyklej silnik na UHU POR. Następnie posmaruj na depronie okolice odstających od silnika miejsc na wkręty oraz te listki i po ok. 5- 10 min. przyklej taśmę przeźroczystą bardzo mocna naciągając, Uważaj z ilością kleju. Podwozie także nie jest najciekawsze. Poza tym model wygląda na bardzo estetyczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grafvader Opublikowano 27 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 Wygląda z fotek że popychacze też masz trochę liche. Będą sie wyginać zamiast dobrze dzialac, już pod własną ciężarem sie uginają. Wysłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 27 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 Ten popychacz na moje oko jest zrobiony z pręta stalowego 1 mm i na pewno nie ugina się pod własnym ciężarem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 27 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 Dzięki za rady z tym mocowaniem silnika Popychacze są ok. Nic się nie wygina. Bling jest wybebeszony, a na jego miejsce zrobiłem Morbacka już na innym silniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi