Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

zakupiłem zestaw optima 7 +hitec optic 6 i mam problem

podobno sprzęt byl zbindowany przed wysyłką do mnie natomiast po podłączniu do modela nie dzialal. Przystąpiłem do bindowania. Niestety po podłączeniu pakietu zasilającego do optimy nie ma reakcji, podłączałem w prawidłowy sposób jak w instrukcji.

Podłączałem równierz przez regulator- pakiet. równierz zero reakcji. Na filmach na yt widac wyraznie ze po podłaczeniu mryga dioda, u mnie tego nie ma, co moze byc przyczyna?

Opublikowano

empirycznie do tego podszedłem, po podlączniu regulatora do wejscia data pojawia sie dioda. po podlaczaniu wczesniej do pinów od kanałów zero życia

tak, 2 gorne piny sa zwarte

Opublikowano

Brzmi trochę tak jakby złączka SPC była źle włożona, albo tak, jakbyś wkładał odwrotnie wtyczkę z zasilaniem. Rozumiem, że + podłączasz do środkowego pin'u, a - do tego na dole?

Opublikowano

zgadza sie, dodatkowo przed podłączaniem do regulatora sprawdzałem jeszcze miernikiem czy regulator dobrze jest oznaczony

Opublikowano

Zweryfikuj czy soft modułu spectra (w nadajniku) oraz soft w odbiorniku posiadaja compatybilne wersje.

...może inaczej :P...

Zaktualizuj optime 7 i spectre 2.4 do właściwych wersji :)

Opublikowano

To nie ma nic do rzeczy. Odbiornik prawie w ogóle nie daje znaków życia, a właściwie odbiornik z każdym softem można zbindować z modułem z każdym softem (tryb normal).

Marcin, spróbuj podpiąć zasilanie do SPC, tylko uważaj, żeby - był na dole, a + w środku.

Opublikowano

oddałem elektronikowi, okazało sie ze osoba od której kupiłem miała akwarium w domu :P zawilgotnialo a przez upały wyparowało zostawiajac osad który robil zwarcie. niestety odbiornik zachwouje sie jak by dalej zwierał, dało sie zbindowac ale przy poruszeniu gwałtowniejszym szaleje wichrując serwa :/

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.