radek872 Opublikowano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 Witam chciałbym przedstawic swój pierwszy depronowy modelik 3D Edek 540T Troche danych: rozp 110cm dł 110cm waga około 400g silnik e max 2822 smigło GWS 9x5 aku hex tronic 600mah 20C filmik z lotu troche duzo zajmuje ,ale jakosciowo jest super http://pl.youtube.com/watch?v=3hJqR5ksJGg Skrzydła wykonane z depronu 3mm z płaskownikiem balsowym. Kadłub depron 3 mm ustezenie depron 6mm. Całosc powstała w ciagu 4 dni Zdjecia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 Wrzuc filmik na tube albo na jakis inny serwis bo sendspace jest stale zapelniony :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 Już zamienilem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 moge coś powiedzieć odnośnie latania w twoim stylu więc niepotrzebnie się kręcisz w kółko patrząc na model (troche wygląda to jak on by był na uwięzi). Możesz przecież stanąć 5m dalej i latać przed sobą to jest o wiele wygodniejsze ponieważ możesz nawet usiąść na ziemi lub na krześle jakimś :roll: ps niemówie że odrazu masz robić co napisze tylko mówie ci może przemyślisz sprawe ps2 spróbuj tak polatać i się wypowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 Tak jak ty mówisz to całkiem inna sprawa mi chodzi o to zeby zaciesniac kręgi na plecach, zeby model był jak nablizej i przypominało to troche taniec z nim tak jak to robi ten Pan z filmiku nizej :faja: No i pewnie ,ze moge stanąc dalej tylko to bedzie latanie na innym pozimie wez postaraj sie zrobic kilka ciasnych kręgów na plecach wokół siebie a zrozumiesz przesłanie Może Ty tak robisz bo inaczej Ci nie wychodzi też kiedys robiłem tak jak Ty ,ale wszystko sie z czasem nudzi.Tak samo mozna powiedziec dlaczego ktos robi beczki w zawisie jak mozna tylko powiesic model i zostawic bez ruchu. http://pl.youtube.com/watch?v=x3C4e5DVPps tu jest podobnie tylko w zawisie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 a da sie tym modelem coś więcej wykręcić prócz latania w koło w odwróconym harrierze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 dlaczego ktos robi beczki w zawisie jak mozna tylko powiesic model i zostawic bez ruchu. A probowales robic cos takiego? Umiesz robic zawis i torque roll?? Ktore jest wedlug Ciebie latwiejsze? Co do takiego latania to jest to wielokrotnie glupota po prostu. Tego typu latanie jest dosc niebezpieczne- niby to tylko lekki model, ale mimo wszystko moze cos Tobie zrobic. A potem pisza, ze cos sie komus stalo i ze modele sa niebezpieczne (pamietam, ze czytalem o wypadku modelu smiglowca ktory zabil mala dziewczynke- pilot latal smiglowcem otoczony tlumem i w koncu cos sie stalo, a Twoje latanie niczym sie od tego nie rozni!!) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zle zrozumiales kolega wyzej pisal zeby sie nie krecic z modele tylko odleciec dalej i to jest wg mnie uproszczenie sprawy tak jak np sam zawis bez torque rolli. Co do zawisu tak potrafie zrobic http://pl.youtube.com/watch?v=TDRRfoHC98c A właśnie ,że się rózni czy widziałes w poblizu mojego modelu tlum zobacz o ile jest oddalony kamerzysta mimo tego ze to depron Wrzuc na luz ja byłem pilotem i ja bralem ryzyko na siebie poza tym po 10 latach latania kontroluje model na tyle że w siebie nie trafie nawet jezeli bym dostał zakłocenia to model jest na tyle wolny,że bez problemów moge zrobic unik i jest jeszcze cos takiego jak manetka obrotów którą w razie w moge zamknac i 400g depronu z drobiazgami nie wywali krateru w ziemi Zobacz swiatowe sławy takie jak Sebastiano Silvestri przykład EXFC 2007 w trakcie zawisu 3m katana mało nie trafiła goscia stojącego koło pilota i gdyby sie kierowac tym co mówisz to ludzie musieli by siedziec w domach i nie wychodzic na miasto bo jest ryzyko ,że czyms dostaną szczeże mówią usmiałem sie z tego co napisaleś rabbitlkr modelem można krecic cały program 3D.Jest to protytyp zrobiony na szybko ,ale udało mi się osiągnąc to co sobie postanowiłem tzn model który w zylecie nie ucieka w zadna stronę bez problemu mozna wyjsc w pion z rezerwą na sterze.Jedyne co musze poprawic to skrzdła a dokładnie zmniejszyc cieciwe na kocówce i powiekszyc lotke żeby był bardziej agresywne .Jak tylko zrobie nową wersje postaram sie o plan w PDF. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarc Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 boogie, gdybys widział jak u nas sie lata, to by ci aparatura z rąk spadła, za szczęka bys biegał po całym lotnisku :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 gdybys widział jak u nas sie lata, to by ci aparatura z rąk spadła, za szczęka bys biegał po całym lotnisku Zebys sie nie zdziwil. Zdarzało się, że bylem na zawodach F3M, a sam tez latam. Wiesia Chmielewskiego tez zdarza mi sie widywac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 od dawna marzy mi sie wyjazd na TAS ale widzę, że do Raciborza mam bliżej a wrażenia te same:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 A co tam takiego niesamowitego widziałes na tych Płytach DVD cały czas klepanie harrier rolli torque rolli wind harrierów przeciez to nie jest jakis kosmos ludzie bez przesady.Gwarantuje ,że w Racku zobaczysz to samo tylko mniejszymi modelami i bez robienia show typu podkład muzyczny i smoke system.Zresztą na kazdym lotnisku sie znajdzie kilka osób które lataja na takim poziomie.Jezeli uparcie dązysz do celu duzo latasz to dojdziesz do tego. Dajecie sie wpuszczac w maliny ktos zrobi wielkie show pusci troche dymu odpowiednio zareklamuje i karmicie sie tym tragedia po prostu :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 ja właśnie chce zobaczyć to show, dobrze latających pilotów oglądam u siebie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 żebyście zobaczyli jak Boogie lata to by Wam wszystkim szczeki powypadaly Boogie skladaj ravenika i do dziela Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 I cieszmy sie ze takich wymiataczy w Pl nie brakuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 Polskie TAS - tubka - sorry ale nie moglem sie powstrzymac :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Ale jestes dowciapny bardzo smieszne w tym wypadku drwisz z samego siebie to nie jest dział humor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yedynak Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 Witam, czy moglbys mi wyslac plany tego modelu, jesli tak to bylbym wdzieczny yedynak@vp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.