Arek Pniewski Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 http://nastik.pl/spowalni...sd1-p-1791.html czy ktorys z kolegow ma w zastosowaniu ten modul gotowego spowalniacza od Nastika? i moglby cos wiecej o nim napisac. na stronie nie podaja nawet ceny....chodz maja niby w sprzedazy... z pozdrowieniami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 jest cena - 0zł pierwszy raz widze zeby zadarmo dawali jak dają trza brać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Witam, Arku, jeżeli masz trochę czasu i pojęcia o elektronice zbuduj sobie ten układ http://www.rc-cam.com/ldtastic.htm Układ oparty na jednym mikrokontrolerze PIC a funkcjonalność spora (w wersji deluxe) koszt budowy to ok. 10zł mam zamiar zbudować ten układ w najbliższym czasie w wersji deluxe, czyli spowalniacz, oświetlenie oraz sygnalizator "zaginięcia" modelu. W wersji BASIC tylko spowalniacz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mars_2000 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 http://nastik.pl/spowalni...sd1-p-1791.html czy ktorys z kolegow ma w zastosowaniu ten modul gotowego spowalniacza od Nastika? i moglby cos wiecej o nim napisac. na stronie nie podaja nawet ceny....chodz maja niby w sprzedazy... z pozdrowieniami Tak. Ja taki posiadam. Spowalniam sobie nim serwo od podwozia w swoim modelu. Działa bardzo prawidłowo. Jest on produkowany i dostępny w Czechach, a ja ciągnąłem go z Hobby-Lobby.com z USA... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek Pniewski Opublikowano 13 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Meloow mam ten schemat sciagnolem sobie,i bylbym nim zainteresowany ....jeszcze zeby byla plytka montazowa to bym sprobowal sie pobawic , ale w elekronice, nie jestem i nie bylem w tym dobry..... a juz progromowanie tego ukladziku to dla mnie czarna magia... chyba zebym ciebie poprosil o wykonanie 2 egzemplazy w wersji delux dla mnie,odplatnie inaczej bede musial skozystac z oferty czeskiej... jezeli bys sie zgodzil wykonac te moduly dla mnie, reszte omowimy na PW dziekuje za odpowiedzi i z pozdrowieniami Arek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Arku w tym tygodniu zamówie podzespoły na dwa-trzy komplety, oczywiście elementy będą SMD tak więc waga tego układu powinna wyjść ok 3-4g. Programator mam wiec jak tylko bez problemu się zaprogramują ukłdy reszta to pestka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek Pniewski Opublikowano 13 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Meloow serdeczne dzieki za pomoc .. na razie przez to musialem moj projekt P-40-tki odstawic na polke , serwa MG995 Tower pro daja sie co prawda programowac ale nie stac mnie na programator za 135€ ....podwozie sie za szybko zamyka z trzaskiem a nie chcialbym zeby sie zdewastowalo....dalem za nie na zamowienie 200€ ...przez co mam spore opoznienia z wykonczeniem modelu... podam ci moj adress i reszte zalatwimy na PW ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Czołem! Da się te PIC'e 8-nóżkowe programować JDM-em? Czy trzeba jakiś specjalny programator tworzyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Witam, ja zbudowałem ten bardzo porządny z zabezpieczeniem portu RS232 i bez problemu zaprogramował mi PIC12C508A które podobno bardzo ciężko jest zaprogramować i jak widać może programować większość PIC-ów. Do programowania uzyłem programu IC-prog programator działa tez w programem WinPic 800 . można zbudować tego JDM-a http://www.jdm.homepage.dk/newpic.htm ale nie wiem jak on działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 A do tego programatora potrzebujesz zewnętrznego zasilania? Bo jest problem z JDM-em w Win XP ze względu na napięcie na porcie RS-232... Znalazlem juz, że mój programator także programuje PIC 12F629, ale mimo wszytko zapytam Ciebie czy masz może jakieś źródło dotyczące tego programatora co zbudowałeś. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 http://kudelsko.free.fr/ link do strony , a co zasilania to zasilany z 220V trafo i dwa stabilizatory w sumie sa dwa napięcia zasilające +5V i +13V. Programowałem z pod WIN XP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stosiek Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Cena jest 0 (zero) ponieważ taktuję to jako zapowiedź. Spowalniacze będą wkrótce w sprzedaży. Na razie mam kilka testowych sztuk. Cena też wkrótce zostanie ujawniona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.