Skocz do zawartości

Spowalniacz do serw temat nr. 2

Arek Pniewski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Arku, jeżeli masz trochę czasu i pojęcia o elektronice zbuduj sobie ten układ http://www.rc-cam.com/ldtastic.htm

Układ oparty na jednym mikrokontrolerze PIC a funkcjonalność spora (w wersji deluxe)

koszt budowy to ok. 10zł :) mam zamiar zbudować ten układ w najbliższym czasie w wersji deluxe, czyli spowalniacz, oświetlenie oraz sygnalizator "zaginięcia" modelu. W wersji BASIC tylko spowalniacz!

Opublikowano
http://nastik.pl/spowalni...sd1-p-1791.html

czy ktorys z kolegow ma w zastosowaniu ten modul gotowego spowalniacza od Nastika?

i moglby cos wiecej o nim napisac.

na stronie nie podaja nawet ceny....chodz maja niby w sprzedazy...

z pozdrowieniami

Tak. Ja taki posiadam.

Spowalniam sobie nim serwo od podwozia w swoim modelu. Działa bardzo prawidłowo.

Jest on produkowany i dostępny w Czechach, a ja ciągnąłem go z Hobby-Lobby.com z USA...

Opublikowano

Meloow

mam ten schemat sciagnolem sobie,i bylbym nim zainteresowany ....jeszcze zeby byla plytka montazowa to bym sprobowal sie pobawic , ale w elekronice, nie jestem i nie bylem w tym dobry.....

a juz progromowanie tego ukladziku to dla mnie czarna magia...

chyba zebym ciebie poprosil o wykonanie 2 egzemplazy w wersji delux dla mnie,odplatnie

inaczej bede musial skozystac z oferty czeskiej...

jezeli bys sie zgodzil wykonac te moduly dla mnie, reszte omowimy na PW

dziekuje za odpowiedzi i z pozdrowieniami

Arek

Opublikowano

Arku w tym tygodniu zamówie podzespoły na dwa-trzy komplety, oczywiście elementy będą SMD tak więc waga tego układu powinna wyjść ok 3-4g. Programator mam wiec jak tylko bez problemu się zaprogramują ukłdy reszta to pestka.

Opublikowano

Meloow

serdeczne dzieki za pomoc .. na razie przez to musialem moj projekt P-40-tki odstawic na polke , serwa MG995 Tower pro daja sie co prawda programowac ale nie stac mnie na programator za 135€ ....podwozie sie za szybko zamyka z trzaskiem a nie chcialbym zeby sie zdewastowalo....dalem za nie na zamowienie 200€ ...przez co mam spore opoznienia z wykonczeniem modelu...

podam ci moj adress i reszte zalatwimy na PW ok?

Opublikowano

Czołem!

Da się te PIC'e 8-nóżkowe programować JDM-em? Czy trzeba jakiś specjalny programator tworzyć?

Opublikowano

Witam,

ja zbudowałem ten bardzo porządny z zabezpieczeniem portu RS232

prog.jpg

i bez problemu zaprogramował mi PIC12C508A które podobno bardzo ciężko jest zaprogramować i jak widać może programować większość PIC-ów. Do programowania uzyłem programu IC-prog programator działa tez w programem WinPic 800 .

można zbudować tego JDM-a http://www.jdm.homepage.dk/newpic.htm ale nie wiem jak on działa.

Opublikowano

A do tego programatora potrzebujesz zewnętrznego zasilania? Bo jest problem z JDM-em w Win XP ze względu na napięcie na porcie RS-232... Znalazlem juz, że mój programator także programuje PIC 12F629, ale mimo wszytko zapytam Ciebie czy masz może jakieś źródło dotyczące tego programatora co zbudowałeś.

Pozdrawiam!

Opublikowano

Cena jest 0 (zero) ponieważ taktuję to jako zapowiedź. Spowalniacze będą wkrótce w sprzedaży. Na razie mam kilka testowych sztuk. Cena też wkrótce zostanie ujawniona.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.