robson-m3 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zalega mi wyposarzenie po EGP którym uczyłem się latać ,teraz korci mnie jakiś 3D dla początkujących typu Multiplex Parkmaster , lub co mi cię bardzie podoba MX2,jaki model polecacie na takie gratki: silnik Turnigy 3530 1100kv regulator Turnigy Basic 25A pakiet Nano tech 2650 i pare micro serw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limak Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Z tego co widzę ten silniczek to ok 1100g ciągu. Jak chcesz coś do 3D to musi być lekkie, może coś z płaskich piankolotów z EPP, popatrz na modele z RC Factory lub TechOne Hobby... Coś tego typu: http://www.abc-rc.pl/p/2/2557/model-su-29-xl-epp-1200mm-rc-factory-3d-modele-z-epp-i-epo-samoloty-i-szybowce.html lub http://www.modelemax.pl/product_info.php?cPath=39_193&products_id=12734 Tak czy inaczej ten pakiet będzie za ciężki do takich modeli, reszta powinna być ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robson-m3 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zaciekawił mnie ten model http://allegro.pl/show_item.php?item=3491362451 ,kompletny ale boje sięże sobie z nim nie poradze wczesniej latałem motoszybowcami Easy Glider Pro teraz Cobrą 2,4m z Royal Model ,porywam sięz motyką na księżyc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limak Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Hmm... ciekawa propozycja... Odrobinę zastanawiająca jest tak niska cena ale może się czepiam... To jest jak widzisz spalinka i to nie mała. Pod względem pilotażu powinieneś dać radę, małe wychylenia na aparaturze i bez szarżowania i polatasz. Pytanie tylko czy chcesz się bawić w spaliny w ogóle? Całe oprzyrządowanie do nich potrzebne, eksploatacja silnika spalinowego może już nie być taka banalna jak elektryk (pakiet podpinam i lecę ). Ale nie chcę Cię zniechęcać, może ktoś obeznany w spalinach Ci podpowie (jeżeli masz gdzieś w okolicy kogoś takiego)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robson-m3 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Poza motoszybowcami bo z nich nigdy nie zrezygnuje chciałbym zacząć lata akrobatami , w elektrykach pakiety terz się zurzywają dosyć szybko i trzeba ich mieć pare sztuk chcąc dłurzej polatać dlatego zastanawiam się nad spaliną , z wyposarzenia do spaliny z tego co się orientowałem potrzebowałbym przynajmniej na razie grzałke do świec,rozrusznik,pompe do paliwa no i paliwo,mam w okolicy sklep modelarski z serwisem ,tak że z ewentualnym ustawieniem silnika czy modelu nie było by problemu może nawet z klikoma lekcjami na lotnisku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wakul Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zacznij przygodę z akrobatami od elektryków. Będzie po prostu trochę łatwiej.. i może niekoniecznie od razu akrobat 3d. Proponuję np Mini Pulse XT. U mnie przed długi czas (właśnie etap początków akrobacji) to był zdecydowanie model nr 1 . To samolot sportowy, akrobat, ale niekoniecznie 3d. Polecany jako "kolejny" po opanowaniu trenerków/motoszybowców. Wyposażenie pasuje idealnie, z tym silnikiem będziesz miał masę zabawy, model będzie latał "jak trzeba" . Aku też pasuje (chociaż trzeba by sprawdzić czy nie jest za szeroki, ale waga będzie OK). W 2 słowach: wszystko gra Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robson-m3 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 No myśląc rozsądnie to masz racje ale ta cena za gotowy wyposarzony model to troche korci, za goły Pulse trzeba mało mniej dać. . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek12345 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Silnik i pakiet trochę ciężki, ale ja na takim silniczku i pakiecie 1300 latam Ultronem 3d. Pomyśl o budowie tego modelu, bo na pierwszą akrobatkę jest rewelacyjny. Sam się na nim uczyłem i nadal uczę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi