robraf Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 witam jakie smiglo mam dać do mvvsa 3,5ccm z czarną rura by w miare wolno polatac fun fly 3dpmini plany z profili2.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 Juz pisalem, ze ten silnik sie do 3D nie nadaje. Ale jesli juz chcesz to zastosuj smiglo APC 10x3. Jesli udaloby Ci sie znalezc odpowiednie smiglo 11x3 lub szerokie 10x4, lecz drewniane to mozliwe ze kosztem ciagu daloby to odpowiednie szybkie wchodzenie na obroty, tak potrzebne w tym przypadku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 14 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 bo niechce sprzedawać tego i kupowac innego takiego małego a drugi asp 7,5 troche tu nie pasuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarzkobi Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 a czy można by ybło na nim zrobić zawis? Nie wiem ja osobiście miałem fun fly na mvvs tylko że 4,6 ccm i powiem Ci że nie narzekałem na zbyt wolne wchodzenie na obroty i latał sie całkiem przyjemnie A co do śmigło to raczej Ci nie doradzę bo nie miałem 3,5, tylko 2,5 i 4,6 ale sądzę że 10*3 albo 10*4 było by ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jozek Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 Potwierdzam to co napisał Boogie, silnik ten nie nadaje sie do latania 3D. Do akrobata czy trenera jak najbardziej ale nie 3D. Od siebie dodam, że testowałem ten silnik z czarną rurą i śmigłem kavan 10x4(czarne), oraz drewnianym 10x4 (rcm pelikan) i nie polecam tego rozwiązania. Silnik był przeciążony, była odczuwalna w locie znacznie mniejsza moc niż przy MA 9x4. Model(1300g) który na smigle MA 9x4 szedł pionowo do góry na kavanie 10x4 miał trudności z wykonaniem pętli z lotu poziomego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 15 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 ale zwyczajnie polatać można? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Tak mozna. Nalezy jednak pamietac, ze model typu funfly lata wolno. Przy wiekszych predkosciach latwo doprowadzic do flatteru. Silnik ten najlepiej nadaje sie do szybkich akrobatow, albo mysliwcow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.