ElvisKing Opublikowano 16 Stycznia 2008 Opublikowano 16 Stycznia 2008 Witam.To mój pierwszy post na tym forum więc na początku chciałbym wszystkich powitać.A więc.....WITAM SERDECZNIE WSZYSTKICH FORUMOWICZÓW Mówią na mnie Elvis, rzadko zwracają się do mnie Kamil ale jak coś to się nie obrażę Tyle tytułem wstępu. Jako początkujący modelarz zdecydowałem się komplet typu Sky Lady II.Kiedyś kupiłem model depronowy EXTRA 300 ale póki co wisi on na ścianie i kiedyś postaram się go uskrzydlić.Sky Lady miała dziewiczy nielot wczoraj Przeleciała może z 15 m Ale nie poddaje się.Ciężko mi ocenić przy jakim wietrze można latać takim modelem, wiaterek lekki był i być może to było powodem niepowodzenia.No ale cóż dziś ze względu na ten sam stan pogody odpuściłem sobie straszenie kretów I tu dochodzę w końcu w końcu do sedna sprawy Czy jest jakiś magiczny sposób aby tę aparaturę podłączyć z komputerem i polatać w FMS lub AeroFly Pro Deluxe mimo braku wyjścia trenera? Znalazłem na forum taki link: http://www.mftech.de/buchsen_en.htm Nie wiem czy dobrze rozumuje ale jest tam chyba pokazana możliwość pobrania sygnału w gniazda na kwarc...jeśli nie mam racji proszę o sprostowanie. Pozdrawiam!
cobra Opublikowano 16 Stycznia 2008 Opublikowano 16 Stycznia 2008 No z gniazda na kwarc to na pewno nie :roll:. Ale ktoś lepszy ode mnie w te klocki na pewno znajdzie odpowiednie miejsce, skąd ten sygnał pobrać. Odwiedź stronę naszego Kolegi Pitlab'a i ewentualnie skontaktuj się z nim.
piejar Opublikowano 27 Lutego 2008 Opublikowano 27 Lutego 2008 Wszystko masz na tym linku: http://skylady.blog.cz/0602/pripojeni-vysilace-k-pc-simulatoru U mnie działa jak trzeba ale mam Sky Lady I. Na oko to w dwójce aparatura jest taka sama. Jeżeli masz pytania to pisz, chętnie pomogę.
mrjack Opublikowano 26 Marca 2008 Opublikowano 26 Marca 2008 Hejka, czy ktos z posiadajacych Sky Lady II lub Sky Lady jest w stanie powiedziec jak ma sie latanie tym samolotem w realu do symulacji w FMS? Mam FMSa i model sciagniety, plus mam "joystick-symulator" e-sky...
modelarz316 Opublikowano 26 Marca 2008 Opublikowano 26 Marca 2008 Model jest super do nauki latania. Modelem lata się wyśmienicie przy nie więcej, niż 3m/s. Nauczyłem się latać mniej-więcej w 2-3 miesiące i potem kupiłem Flipera i latało się też dobrze, ale na każdy inny model trzeba się podszkolić. Teraz planuje kupić spaliniaka Pipera J-3 cub 25 , bo mam już ten silnik.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.