Gryzon Opublikowano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 Do tej pory wyznawałem zasadę że LiPole ładujemy tylko i wyłącznie 1C lub mniej. Obecnie szukam sobie fajnego (dobrego) pakietu i znalazłem takie coś : http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5587 gdzie Producent http://www.enerland.com/product/p1.php?num1=1&num2=2&proname=&page=5 podaje prąd ładowania 2C. Marketing , czy po prostu bardzo dobre ogniwa ? A tak w temacie co wybrać z tych lepszych - RCM / PolyQuest /? jakies inne. Dodam od siebie że pierwszy mój LiPol to RCM Pelikan 1800 2S kupiony z 1,5 roku temu za (wtedy) chore pieniądze, ale lata non stop i poza drobną utratą pojemności (od kilku miesięcy mam dopiero balanser) pakiet jest nie do zabicia. Więc jestem bardzo "ZA" RCM i chciałbym coś przynajmniej porównywalnego jakościowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 Uzywam pakietow Hyperiona 2s 300. Producent na stronie podaje 1C, aczkolwiek w instrukcjach obslugi ich ladowarek podaja 2C. Tlumacza sie tym, ze jesli moga zagwarantowac, ze napiecie koncowe pakietu ladowanego ich ladowarka bedzie w pelni takie, jakie musi byc. Inne ladowarki moga natomiast przeladowac ogniwa, dlatego nie podaja tych danych przy pakietach. Ja laduje swoje pakiety- 3 sztuki ladowarka multiplexa ln5014 i napiecie po ladowaniu wynosi okolo 8,43V. Przyjmuje to jako w miare dobre. Na razie po 30 ladowaniach kazdego pakietu, nie mam zadnego problemu z nimi, wciaz sa zbalansowane. Podobno te ogniwa polyquesty zgadzaja sie z niektorymi hyperionami, wiec moze cos w tym jednak jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gryzon Opublikowano 16 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 Rozumiem że ładujesz te 2C bez balansera ? Mam tę samą ładowarkę ale z balanserem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 Dokladnie tak. Pradem 2C laduje na moim lotnisku czyli hali. W domu laduje pradem 1C, a czasem nawet mniejszym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Też zauważyłem, że pakiety lepszej jakości / lepszych firm mają w specyfikacjach prądy ładowania większe niż 1C. Technologia idzie do przodu. A Polyquest to wyższa półka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gryzon Opublikowano 17 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Czyli PolyQuesta mogę brać z zamkniętymi oczami ? Ew pytanie dodatkowe jak ma się do tego KOKAM ? Wujek Wu ma przyzwoite ceny ale nasz lipol ma KOKAMY w rozsądnych chyba cenach (lutować potrafie ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.