dodek14 Opublikowano 15 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 Witam wszystkich forumowiczów! Nie wiem czy dobrze trafiłem, bo jestem nowy na tym forum Mam problem z moim pierwszym helikopterem T623, mianowicie podczas lotów są momenty kiedy na kilka sekund gasną silniki; niekiedy śmigłowiec spadając znów łapie ciąg a czasami spada na ziemię. Co może być przyczyną takiego zachowania. Aparatura 27MHz, trzy kanałowa. Ja latam na kanale A jeśli to ma jakieś znaczenie. Może ktoś z Was posiada bądź posiadał taki model i podzieli się doświatczeniami. Z góry dziękuję za wszelką pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 16 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 To są objawy utraty zasięgu aparatury.Sprawdź czy przewód anteny w śmigłowcu masz rozwinięty i przyklej go taśmą przezroczystą wzdłuż belki ogonowej.Kupujac nowy na ogół jest on zwinięty w obudowie śmigłowca.Nie licz na zasięg większy niż 20-30m w takiej zabawce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi