BART Opublikowano 17 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2013 Jako,ze mało jest informacji o tym modelu,zamieszcze kilka informacji na temat mojego . Zestaw ARF dedykowany pod silnik 46-50, rozp 1680'dlugosc 1230,powierzchnia skrzydel 45dm3 Zestaw jest chyba zmieniony w stosunku do poprzednich wersji,poniewaz skrzydlo jest dzielone i mocowane na sruby do kadluba z boku a nie od góry.Kat zaklinowania , z ktorym bywaly (tak czytalem) probelmy ,jest ok. Silnik pasuje 46ax pasuje idealnie pod maske,tylko wycinamy otwor pod iglice. W srodku sporo miejsca ,wiec bez problemu i z latwym dostepem mocujemy 3 serwa,umieszczamy pakiet,odniornik.Serwa mozna montowac na 2polkach z przodu lub z tylu w zaleznosci od silnika i wywazenia,co moze odsunac koniecznosc doołowiania modelu:-) Na takim zestawie wykonalem kilka lotów i podjalem decyzje o zmianie silnika na 4t ,wybralem Saito 82 A ze smiglem APC 14x4W. ten silnik montowany głowice w dól idealnie wchodzi pod maske, wycinamy tylko wyjscie tłumika. Model z takim silnikiem jestvidealnie wywazony,nic nie trzeba korygowac ,serwa na przedniej półce,pakiet z przodu za zbiornikiem(1800mA Lipol),zbiornik z zestawu. Model bardzo ładnie sie prezentuje i ładnie lata, przy starcie wymaga malych ruchow kierunkiem, bo łatwo go rozbujac na boki:-) Bart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 17 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2013 Prosty ale bardzo sympatyczny model, ładnie się prezentuje .... czy jednak złożony od balsy po folię nie jako ARF ale z planów, po kilku wieczorach budowy nie dałby więcej satysfakcji z latania? ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BART Opublikowano 17 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2013 Ha pewnie tak, tylo ja ciesze sie ,ze mam czas w ogole wyskoczyc na lotnisko, a gdybym mial nawet wiecej czasu to nie mam miesca na majsterkowanie,niestety. Ciesze z kazdego pozwolenia "wiezy" na start;-) ,a niestety dzieci nie podzielaja mojego hobyy:-( Bart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BART Opublikowano 17 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2013 Ha pewnie tak, tylo ja ciesze sie ,ze mam czas w ogole wyskoczyc na lotnisko, a gdybym mial nawet wiecej czasu to nie mam miesca na majsterkowanie,niestety. Ciesze z kazdego pozwolenia "wiezy" na start;-) ,a niestety dzieci nie podzielaja mojego hobyy:-( Bart A tutaj akurat dostałem pozowlenie z wieży:-) na start Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 18 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 Jakie wrażenia z lotu? ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BART Opublikowano 19 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 Bardzo przewidywalnie i poprawnie lata,chociaz wiele osob uczulało mnie ,ze nie jest łatwy w pilotażu. Bart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi