BART Opublikowano 17 Września 2013 Opublikowano 17 Września 2013 Jako,ze mało jest informacji o tym modelu,zamieszcze kilka informacji na temat mojego . Zestaw ARF dedykowany pod silnik 46-50, rozp 1680'dlugosc 1230,powierzchnia skrzydel 45dm3 Zestaw jest chyba zmieniony w stosunku do poprzednich wersji,poniewaz skrzydlo jest dzielone i mocowane na sruby do kadluba z boku a nie od góry.Kat zaklinowania , z ktorym bywaly (tak czytalem) probelmy ,jest ok. Silnik pasuje 46ax pasuje idealnie pod maske,tylko wycinamy otwor pod iglice. W srodku sporo miejsca ,wiec bez problemu i z latwym dostepem mocujemy 3 serwa,umieszczamy pakiet,odniornik.Serwa mozna montowac na 2polkach z przodu lub z tylu w zaleznosci od silnika i wywazenia,co moze odsunac koniecznosc doołowiania modelu:-) Na takim zestawie wykonalem kilka lotów i podjalem decyzje o zmianie silnika na 4t ,wybralem Saito 82 A ze smiglem APC 14x4W. ten silnik montowany głowice w dól idealnie wchodzi pod maske, wycinamy tylko wyjscie tłumika. Model z takim silnikiem jestvidealnie wywazony,nic nie trzeba korygowac ,serwa na przedniej półce,pakiet z przodu za zbiornikiem(1800mA Lipol),zbiornik z zestawu. Model bardzo ładnie sie prezentuje i ładnie lata, przy starcie wymaga malych ruchow kierunkiem, bo łatwo go rozbujac na boki:-) Bart
mirolek Opublikowano 17 Września 2013 Opublikowano 17 Września 2013 Prosty ale bardzo sympatyczny model, ładnie się prezentuje .... czy jednak złożony od balsy po folię nie jako ARF ale z planów, po kilku wieczorach budowy nie dałby więcej satysfakcji z latania? ms
BART Opublikowano 17 Września 2013 Autor Opublikowano 17 Września 2013 Ha pewnie tak, tylo ja ciesze sie ,ze mam czas w ogole wyskoczyc na lotnisko, a gdybym mial nawet wiecej czasu to nie mam miesca na majsterkowanie,niestety. Ciesze z kazdego pozwolenia "wiezy" na start;-) ,a niestety dzieci nie podzielaja mojego hobyy:-( Bart
BART Opublikowano 17 Września 2013 Autor Opublikowano 17 Września 2013 Ha pewnie tak, tylo ja ciesze sie ,ze mam czas w ogole wyskoczyc na lotnisko, a gdybym mial nawet wiecej czasu to nie mam miesca na majsterkowanie,niestety. Ciesze z kazdego pozwolenia "wiezy" na start;-) ,a niestety dzieci nie podzielaja mojego hobyy:-( Bart A tutaj akurat dostałem pozowlenie z wieży:-) na start
BART Opublikowano 19 Września 2013 Autor Opublikowano 19 Września 2013 Bardzo przewidywalnie i poprawnie lata,chociaz wiele osob uczulało mnie ,ze nie jest łatwy w pilotażu. Bart
Rekomendowane odpowiedzi