Piotr T. Opublikowano 18 Września 2013 Opublikowano 18 Września 2013 Witam, Noszę się z zamiarem kupna pierwszego kita. Szperałem i znalazłem na hobbyking to: http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewitem.asp?idproduct=22527 Pytanie do Was, co o tym myślicie? Czy bezpiecznie jest kupować większe paczki z hk? Może ktoś z forumowiczów miał styczność z tym modelem, lub podobnymi? Co do wyposażenia planuję: Regulator 30A (jaki się napatoczy) silnik D2826 1400kv i pakiecik 2200 25C. Tak więc proszę o rady, sugestie, może macie do zaproponowania inne modele - wszystkie informacje i propozycje mile widziane. Pozdrawiam
idfx Opublikowano 18 Września 2013 Opublikowano 18 Września 2013 hehe Myślę, że bezpiecznie. Dotarły do mnie 3 modele w jednej paczce, wszystko władowane do pudła wielkości sporej lodówki. W środku masa papierowych ścinków i wypełniaczy. Taka paczka nie może zginąć
Piotr T. Opublikowano 18 Września 2013 Autor Opublikowano 18 Września 2013 W takim razie jedna wątpliwość z głowy. Jeszcze jedno - czy wielkość paczki ma wpływ na szansę puszczenia do oclenia i VAT? Jaka jest też granica kosztów, aby tego uniknąć?
Piotr T. Opublikowano 20 Września 2013 Autor Opublikowano 20 Września 2013 Widzę, że zapadła cisza. Mam kolejną wątpliwość. Mianowicie, podczas kompletowania zakupów w koszyku, na dole jest lista możliwości pzesyłki. Jest jedna za 10$ Registered (Tracking) Parcel - Netherlands to Poland $10.03 48476g left. lecz gdy daję "dalej" w zakupach, dostępne są tylko trzy możliwości: Air Parcel (POLAND) 1500g - 1999g $32.09 EMS Express (POLAND) 1000g - 1999g NO LIPO $56.77 SingPost AirParcel 2kg / 7-21Days $39.99 Wszystko ładnie skopiowałem. Masa paczki wynosi 1523g - model - 836g, folia do oklejenia - 309g i paczka wielogabarytowa - 379g. Zakładając, że wybiorę przesyłkę za 32$ to zapłacę dwa razy za to co w paczce. Trochę bezsens... Jest taka możliwość, że rozmiary paczki mają wpływ na cenę przesyłki? Nie rozumiem tutaj tego wszystkiego. Są to moje pierwsze zakupy na Hk, więc jestem zupełnie zielony w tych sprawach. Proszę, doradźcie Pozdrowienia
robson-m3 Opublikowano 21 Września 2013 Opublikowano 21 Września 2013 To co zamówiłeś jest w magazynie w HK ,a ta opcja wysyłki za $10.03 jest z dostępna z magazynu w Europie ,sprawdz czy nie są one dostępne właśnie w tych magazynach czasem są trochę droższe ale koszty wysyłki mniejsze,przy danym przedmiocie masz flagi oznaczające w jakim kraju jest magazyn z tym przedmiotem
Rekomendowane odpowiedzi