Piotr T. Opublikowano 18 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 Witam, Noszę się z zamiarem kupna pierwszego kita. Szperałem i znalazłem na hobbyking to: http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewitem.asp?idproduct=22527 Pytanie do Was, co o tym myślicie? Czy bezpiecznie jest kupować większe paczki z hk? Może ktoś z forumowiczów miał styczność z tym modelem, lub podobnymi? Co do wyposażenia planuję: Regulator 30A (jaki się napatoczy) silnik D2826 1400kv i pakiecik 2200 25C. Tak więc proszę o rady, sugestie, może macie do zaproponowania inne modele - wszystkie informacje i propozycje mile widziane. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 18 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 hehe Myślę, że bezpiecznie. Dotarły do mnie 3 modele w jednej paczce, wszystko władowane do pudła wielkości sporej lodówki. W środku masa papierowych ścinków i wypełniaczy. Taka paczka nie może zginąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr T. Opublikowano 18 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 W takim razie jedna wątpliwość z głowy. Jeszcze jedno - czy wielkość paczki ma wpływ na szansę puszczenia do oclenia i VAT? Jaka jest też granica kosztów, aby tego uniknąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr T. Opublikowano 20 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 Widzę, że zapadła cisza. Mam kolejną wątpliwość. Mianowicie, podczas kompletowania zakupów w koszyku, na dole jest lista możliwości pzesyłki. Jest jedna za 10$ Registered (Tracking) Parcel - Netherlands to Poland $10.03 48476g left. lecz gdy daję "dalej" w zakupach, dostępne są tylko trzy możliwości: Air Parcel (POLAND) 1500g - 1999g $32.09 EMS Express (POLAND) 1000g - 1999g NO LIPO $56.77 SingPost AirParcel 2kg / 7-21Days $39.99 Wszystko ładnie skopiowałem. Masa paczki wynosi 1523g - model - 836g, folia do oklejenia - 309g i paczka wielogabarytowa - 379g. Zakładając, że wybiorę przesyłkę za 32$ to zapłacę dwa razy za to co w paczce. Trochę bezsens... Jest taka możliwość, że rozmiary paczki mają wpływ na cenę przesyłki? Nie rozumiem tutaj tego wszystkiego. Są to moje pierwsze zakupy na Hk, więc jestem zupełnie zielony w tych sprawach. Proszę, doradźcie Pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robson-m3 Opublikowano 21 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 To co zamówiłeś jest w magazynie w HK ,a ta opcja wysyłki za $10.03 jest z dostępna z magazynu w Europie ,sprawdz czy nie są one dostępne właśnie w tych magazynach czasem są trochę droższe ale koszty wysyłki mniejsze,przy danym przedmiocie masz flagi oznaczające w jakim kraju jest magazyn z tym przedmiotem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi