sławek Opublikowano 27 Września 2013 Opublikowano 27 Września 2013 Te "sprzączki" łączą pręt stabilizujący w górnym wirnikiem ,ma on za zadanie ustateczniać model w powietrzu -coś na zasadzie żyroskopu Ma być podłączona jak na fotce . bez niej wznoszenie powinno być możliwe ale był by to lot niemal niekontrolowany. Dolny wirnik posiada tez te elementy ale tylko dla usztywnienia ( wirnik jest identyczny i oba posiadają jednakowe zawieszenie ale tylko górny jest stabilizowany)
kamil1558 Opublikowano 27 Września 2013 Autor Opublikowano 27 Września 2013 Czyli to nie w tym problem?
sławek Opublikowano 27 Września 2013 Opublikowano 27 Września 2013 Te elementy muszą być tak czy inaczej bez nich nie da się latać. Wirniki kręcą się przynajmniej w przeciwnych kierunkach? Kręcąc ręcznie wirnikami słychać że silniki tez się obracają? i jeśli sprawdziłeś wszystkie punkty które wypisałem wcześniej i nic nie znalazłeś proponuje te zabawkę (bo to zabawka -nie model) oddać sprzedającemu (chyba że to u ciebie leżał 3 lata .
sławek Opublikowano 28 Września 2013 Opublikowano 28 Września 2013 Nie byłem pewny dla tego napisałem -"chyba" ale to i tak nie dotyczy tego przypadku.
Rekomendowane odpowiedzi